Beskrivning

Att leva med andras barn. Bok om Styvfamilj, Styvförälder

Nära nyskick. Hel och ren. 208 sidor. Utgiven 2005.

Styvfamiljen består av flera system som måste jämkas samman. Dessa ser olika ut och gränserna är ibland flytande. Det är inte ens självklart vilka som egentligen ingår i familjen. Varje styvfamilj har sin egen historia och bakgrund. I det nätverk av relationer som styvfamiljen består av kan det uppstå komplicerade känslor som ofta är svåra att förklara och förstå. Statistiken säger att det är svårare att hålla ihop en styvfamilj än den vanliga kärnfamiljen. Behovet av råd och stöd är därför mycket stort. Syftet med med denna bok är att ge styvfamiljen mod och ork i sitt sökande efter en egen identitet och att hjälpa styvföräldern att hitta sin roll i den nya familjen. Dessutom handlar det här om den utanförstående men ändå delaktiga biologiska föräldern, om dina, mina och våra barn, om far- och morföräldrarna, om planeringen samt om ekonomin och juridiken. Varje avsnitt presenterar fallbeskrivningar och avslutas med sammanfattande råd från författaren men också från experter på olika områden.

ÄNTLIGEN HAR DU TRÄFFAT DEN RÄTTE. ALLT STÄMMER PLÖTSLIGT. MEN MED DIN PARTNER FÖLJER FLERA PERSONER: ETT ELLER FLERA BARN OCH EN TIDIGARE PARTNER.
Att leva med andras barn kan tillföra ditt liv mycket glädje och nya erfarenheter. Samtidigt innebär rollen som plastpappa eller bonus mamma ett ständigt hänsynstagande till personer som man själv inte valt. Många komplicerade känslor kan uppstå, känslor som är svåra att förklara och förstå.
Kärnfamiljen blir allt mer sällsynt. Vart femte barn växer upp inte bara med sina föräldrar och syskon utan också med halvsyskon, styvsyskon, styvmamma, styvpappa, styvmormor eller pappas styvfarfar... Styv familjens sammansättning växlar från en dag till en annan, vilket ökar osäkerheten i relationerna.
ATT LEVA MED ANDRAS BARN ger ett praktiskt perspektiv på vanliga problem och glädjeämnen. Boken vänder sig till dem som redan lever i en styvfamilj eller funderar på att bilda en. Syftet är att ge styvfamiljen mod och ork i sitt sökande efter en egen identitet samt att hjälpa styv föräldern att hitta sin roll i den nya familjen.
Varje kapitel innehåller konkreta råd och tips som bygger på många styvföräldrars erfarenhet och är utformade i samråd med en familjerådgivare och psykoterapeut samt en jurist - alla med praktisk erfarenhet av styvfamiljsproblematik.

Du får direkt all info du behöver från Tradera.
Enkelt, snabbt och smidigt!
Säker betalning görs via Traderas betallösning.
1-3 vardagar efter din betalning har du den hos dig.

tp4

@=@ Kolla @=@ Spana @=@ Speja!
Vi har cirka 700 objekt till salu. Samfraktar om möjligt!
Köper du flera objekt så kommer vi att reglera frakten och återbetala överskjutande kostnad.

Objektnr 550601806

Visningar 434

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Att leva med andras barn. Bok om Styvfamilj, Styvförälder

Pris

139 kr

Förmedlingshuset

Ödåkra, Sverige

5.0

Förmedlingshuset

Företag

Toppsäljare

2 205 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också