Beskrivning

Seiko Antimagnetique (1950): Den Sällsynta Skatten av Seikosha-arvet, en Oöverträffad Juvel inom Urmakeriet

Seiko Antimagnetique med Seikosha-verk (1950-tal): En Historisk och Sällsynt Skatt

Denna Seiko Antimagnetique, tillverkad på 1950-talet, är en verklig raritet, utrustad med det berömda Seikosha-mekaniska verket. Seikosha, grundat 1892 av Kintaro Hattori, var hjärtat i Seikos urmakarhistoria. Under andra världskriget producerade Seikosha militära klockor och högprecisionsinstrument, vilket ytterligare stärkte dess rykte för tillförlitlighet. Efter kriget gick Seikosha samman med Seiko och bildade Seiko Instruments Inc., vilket blev starten på en ny era av tekniska framsteg inom urmakeri.

Denna Seiko Antimagnetique är designad för att stå emot magnetiska fält, en avgörande funktion på sin tid, och bär ett fullständigt restaurerat Seikosha-verk, omsorgsfullt underhållet under en sex månaders process**. Klockan behåller sina originaldetaljer, inklusive den ikoniska "våffelmönstrade" urtavlanoch en ny, elegant glasruta som framhäver dess klassiska linjer.

En Tillgänglig men Ovärderlig Skatt

Trots att den är relativt prisvärd för sin tid, är denna klocka en verklig klenod för samlare. Det är ovanligt att hitta ett exemplar i så bra skick, och klockans historia och arv gör den till en dold skatt . För dem som förstår dess värde, är det inte bara en klocka – det är ett stycke horologisk historia.

En Perfekt Klenod för Samlare

Att äga en Seiko Antimagnetique med ett Seikosha-verk är att inneha en del av Seikos arv, en klocka som kombinerar teknisk skicklighet och historiskt värde. Sådana klockor kommer sällan ut på marknaden, och de som äger dem **säljer dem nästan aldrig**. För den som söker något unikt och värdefullt i sin samling, är detta den perfekta möjligheten att förvärva en sällsynt och ovärderlig skatt.

Köp med förtroende. F.A.M.A.-garanti: Förvärva nu, Älska för alltid

.

Objektnr 645 305 109

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 25 sep 21:02

Seiko Super Antimagnetique (1950): Den Sällsynta Skatten av Seikosha-arvet

Ledande bud

|

101 kr

Slutar om

Reservationspris ej uppnått

F.A.M.A

Jakobstad, Finland

5.0

F.A.M.A

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Läs omdömen