Beskrivning

Lagom till hösten säljer jag en ovanlig Barbour A996 Trooper i färgen rustic brown.

Modell

Jackan är av fieldmodell (dvs baserad på klassiska militärjackor) liksom även Barbours modeller Sapper, Ogston och Duke är. Se bild 4-5 för Barbours produktbilder på jackan. Jackan har 2 yttre bälgfickor, 2 bröstfickor, samt en inre ficka med dragkedja. Krage i manchester och likaså insidan av ärmsluten är i manchestertyg. Vid armbågarna är jackan förstärkt. Modellen är lite mer varmfodrad än de klassiska Barbour modellerna Bedale, Beaufort och Border och nederkant på insidan av jackan är klädd i nylon (sk droppkant). Jag skulle säga att modellen funkar som vinterjacka om temperaturen inte blir allt för låg. Armarna är normallånga och inte så korta som på vissa av de mer klassiska Barbour jackorna.

Skick
Perfekt patinerat skick med mycket karaktär, färgen är magisk och skiftar från brun till rödbrun. Vaxlagret håller fortfarande så vatten pärlar sig och rinner av. Knappar och blixtlås fungerar utan anmärkning. Innerfodret är i mycket bra skick och jag hittar inget att anmärka på där. För att vara överdrivet nogrann, vilket jag gillar att vara, vad gäller skicket så kan följande noteras: Det finns en liten lagning på ryggen vid övergången till vänster arm (se bild 10), minimalt hål vid höger bröstficka (zooma bild 1 samt närbild bild 8), minimalt med slitage i överkant på båda bälgfickorna under ficklocket (ej på bild), mindre slittage och hål baksidan av vänster arm (se bild 9), slitage och små hål i nederkant på jackan (se övre bilden i bild 6).

Det slitage och skiftning i tyget som finns anser jag bara adderar till jackans angenäma patina. Vill man så är allt ovan nämt enkelt åtgärdat av valfri skräddare till en rimlig peng. Om man önskar få tillbaka den enhetliga mörkbruna färgen så vaxar man in och mättar upp tyget igen (enkelt och rogivande att göra själv hemma med ex. en hårtork). Men eftersom de snygga skiftningarna i tyget inte kommer tillbaka över en natt överlåter jag beslut om invaxning till den nya ägaren. Jag har nyligen rengjort jackan med iskallt vatten och svamp enligt Barbours rekommendationer.

Storlek
Märkt medium men min subjektiva uppfattning är att det är en stor medium som drar mycket åt large hållet beroende på hur mycket kläder man tänker ha under. Jag ligger själv numera och pendlar mellan L och XL och kan fortfarande ha denna jacka dock endast med en tunnare tröja under. Bedöm själva utifrån nedanstående mått.

Mått på liggande plagg:
Armhåla till armhåla: 60 cm
Midja: 58 cm
Längd (exklusive krage): 77 cm
Armlängd (armhåla-insida ärm): 50 cm

Har man frågor eller önskemål om bilder eller kompletterande information så använd meddelande tjänsten. Vill man prova plagget eller klämma och känna så går det att lösa i Södertälje trakten, hör av er via meddelande isf.

Avhämtning eller skickas välpaketerat.

Objektnr 645 902 569

Visningar 74

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer från varumärket

Andra gillar också

Fre 4 okt 16:02

Barbour Trooper

Utropspris

|0 Bud

1 500 kr

Slutar om

Pickster

ENHÖRNA, Sverige

4.9

Pickster

Verifierad

62 omdömen

Läs omdömen