Beskrivning

Ett av Leica’s mest legendariska objektiv: Summicron-M 35mm f/2 v. 4, även känd som King of Bokeh (KoB).

Detta är Leicas minsta och smidigaste 35mm objektiv någonsin, och enligt många det mest fulländade M-objektivet, med unik rendering.

objektivet är extremt välhållet, i närmast nyskick, och har varit hos Leica i Wetzlar på genomgång (CLA, April 2024) och uppgradering till 6-bit kodning, med kvitto och garanti.

De tidiga exemplaren av dessa legendariska objektiv designade av Mandler tillverkades av Ernst Leitz i Canada (”ELCAN”) och använde polykarbonat-komponenter (plast) för att spara in kostnader. Senare flyttades tillverkningen till Tyskland, och då byttes komponenter i plast ut mot material med bättre hållbarhet och motståndskraft mot åldrande. Detta tillverkades 1992 i Tyskland.

Funktionen är perfekt, fokusen mjuk och jämn genom hela registret, bländaren lagom med distinkta klick. Optiken är i närmast nyskick, utan anmärkning (se bilder!).

inkl original bak- och framlock, motljusskydd (med märken av användning men med i utmärkt funktion), Leica servicebox och kvitto på CLA och 6-bitkodning, kvalitetspapper, och garanti från april 2024.

Objektnr 647 332 171

Visningar 233

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Leica Summicron-M 1:2/35 KoB Germany 6-bit (11310)

Slutar 20 okt 19:06

Utropspris

0 Bud

29 990 kr

JoRou

Limhamn, Sverige

4.6

Verifierad

36 omdömen

Läs omdömen