Beskrivning

Venus är en gul/orange körsbärstomat med söt smak. Busktomat med kompakt växtsätt som passar för odling i kruka. Perfekt för odling inomhus nu under höst och vinter. Plantan blir inte mer än ca 30 cm hög så den passar perfekt på fönsterbrädan. Kan dock behöva lite extrabelysning under årets mörkaste månader. Tjuvas ej.

Tomatfrön från egen odling sommmar 2024.
Fröerna är fermenterade för bästa grobarhet och hållbarhet.
Varje påse innehåller minst 10 frön.
Fraktkostnad 20 kr. Du betalar endast en fraktkostnad oavsett hur många fröpåsar du köper. Vid köp av 10 fröpåsar eller mer bjuder jag på GRATIS FRAKT!
Meddela mig om du vill ha samfrakt, jag skickar senast dagen efter beställning och betalning.

Odlingsråd:
Så tomatfröna i krukor i februari till april. Blötlägg eventuellt fröna ett dygn innan sådd så gror de lite snabbare. Jag brukar fylla krukorna med bra planteringsjord och sedan ett tunt lager såjord överst. Det går också bra att använda enbart planteringsjord. Fukta jorden och så fröna på 0,5 cm djup, täck med plast med lufthål och ställ varmt (22-25 grader). Håll sådden fuktig men inte dyblöt, låt den aldrig torka ut. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare (18-21 grader). När plantorna har fått 4 blad och är så pass stora att de kan hanteras, sätt en per kruka i gödslad jord. Plantera om efter hand som plantan växer, plantera då ner plantan djupare än den satt så utvecklas rötter längs stammen vilket gör plantan stabilare. Tillför näring när fruktsättningen kommit igång. Plantera ut efter avhärdning i växthus eller på varm skyddad plats (efter att frostrisken är över såklart). Höga sorter bör tjuvas när sidoskotten börjat växa till sig, detta för att all energi och näring ska gå till tomaterna. På så vis får du fler och större tomater att njuta av. Ta tjuvarna när de är ca 5-10 cm långa.
Lycka till!

Objektnr 643 165 218

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Tis 1 okt 10:56

Tomatfrön - Venus

Pris

20 kr

camillasgrona

Nyköping, Sverige

5.0

camillasgrona

Verifierad

90 omdömen

Läs omdömen