Beskrivning

Fröbrev med vallmofrömix - Papaver Somniferum – trädgårdssorten. Färger från vitt till cerise, enkla och fyllda. Frakt ingår. 1 fylld tsk sättfrön. Se alla foton. Nyskördade frön!

De odlade och vildväxande svenska arterna är ofarlig och är framtagna som dekorationsväxter. Frökapslarna blir fina eternellväxter. Detta är nyskördade frön ht 2024 och det är ett hel rågad tsk frön i din portion. Det är väldigt många frön eftersom de är så små. Perfekt till höst, vinter, tidig vårsådd direkt ute.

Den här växten sköter sig självt och självsår sig när den etablerat sig. Den är egentligen ettårig men eftersom den självsår sig blir den i princip perenn.

SÅDD: Fröna är ljusgroende så täck dem inte. Strö bara ut dem på växtplatsen, men inte för nära varandra, för varje vallmo blir stor och pampig och den är mycket känsliga för omplantering, så försök undvika det. bredsåss - dvs bara strö ut fröna, fungerar bäst. Gallra sedan vid behov. Kan sås, höst, tidigt vår, försommar.

De fungerar fint som utfyllnad i redan anlagda perennrabatter, men även för sig själva i ett hav av likadana. Vallmo korsar sig och fröna är öppet pollinerade så det kan vara fylld pionliknande blommor enkla, nästa vita, enkla ljust lila eller rosa. Färgerna passar ihop med varandra. Lycka till med sådden! Frakten ingår i priset. Inget tillkommer! Fröna skickas i handgjorda återförslutbara märkta pappersfröpåsar.

Obs! Mördarsniglar växtens småplantor, så håll koll på dem. Vallmo vill inte planteras om då rötterna är ytterst känsliga. Plantera direkt på växtplats.

Objektnr 648 620 776

Visningar 15

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fröbrev - Vallmo - Papaver Somniferum. Trädgårdsväxt. Direktsådd ute!

Slutar 19 nov 15:28

45 kr

lenjas

Bromma, Sverige

5.0

lenjas

Verifierad

Toppsäljare

584 omdömen

Läs omdömen