Beskrivning

Röd trädtaklök (Aeonium arboreum), ovanlig men ändå lättskött och flyttar gärna utomhus till sommaren. Desto mer sol, ju rödare blad. Trots att det är en suckulent är den ganska törstig och mår bra i stor kruka med lätt sanblandad jord och regelbunden näringsvattning. Efter nåt år får plantan en krans av sticklingar i kronan som man kan välja att plocka bort eller ha kvar. Får de sitta kvar blir plantan som en buske. Trädtaklöken fortsätter att växa på höjden och kan bli ganska hög, 1 meter är inte ovanligt på ett par , tre år. Om den får vintervila, ljust och svalt kan den lockas att blomma med kaskader av små gula stjärnor, men det är ändå själva växtsättet som gör den så dekorativ och odlingsvärd. Tung kruka rekommenderas eftersom bladrosetten kan bli upp till 40 cm i diameter.

Auktionen gäller en stickling ca 7 cm lång och 6-7 cm i diameter. Postas i hård förpackning må-tisd med tre vardagar efter- Jag mejlar när jag postat och det är ändå bra om du kan passa brevlådan om det är nära nollan där du bor.

När du får sticklingen sticker du ner den bladlösa stjälken i väldränerad jord, typ kaktusjord eller sandblandad krukjord och håller fuktigt, men inte blött. Den rotar sig på 6-8 veckor.

Tveka inte att fråga om du undrar över något.

Objektnr 646 823 964

Visningar 15

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 7 okt 15:06

Ovanlig röd TRÄDTAKLÖK, flyttar gärna utomhus under sommaren

Utropspris

|0 Bud

49 kr

Slutar om

softgrey

Alvesta, Sverige

5.0

softgrey

Verifierad

Toppsäljare

3 849 omdömen

Läs omdömen