Beskrivning

Hej!

Alocasia 'Black Velvet’ pink variegata är SÅ FIN!!!

**Historia:**
Alocasia 'Black Velvet', även känd som Alocasia reginula, är en av de mest uppskattade sorterna inom släktet Alocasia, tack vare sina unika, sammetslena blad som har en mörkt grön, nästan svart yta med ljusa, silvriga ådror. Den här växten kommer ursprungligen från regnskogarna i Sydostasien, särskilt från regioner i Malaysia och Borneo. Alocasia är ett släkte med många arter, alla med distinkta bladformer och mönster, men 'Black Velvet' sticker ut på grund av sina små, kompakta blad och dämpade, eleganta färger. Den har blivit särskilt populär som krukväxt tack vare sin storlek och sitt exotiska utseende.

**Skötsel:**
- **Ljus**: Alocasia 'Black Velvet' trivs i starkt, indirekt ljus, men bör undvikas direkt solljus som kan bränna de känsliga bladen.

- **Vattning**: Jorden ska hållas jämnt fuktig, men inte blöt. Växten gillar inte att stå i vatten, så det är viktigt med god dränering. Vänta tills det översta lagret av jord har torkat innan du vattnar igen.

- **Luftfuktighet**: Denna växt trivs i hög luftfuktighet, vilket speglar dess naturliga miljö. Att använda en luftfuktare eller ställa växten på ett fuktfat kan hjälpa den att må bättre.

- **Temperatur**: Håll växten i varma temperaturer, helst mellan 18–26°C. Den ogillar kalla drag och bör hållas borta från fönster och dörrar under vintern.

- **Jord**: Använd en väldränerande jord, till exempel en blandning av torv och perlit, eller en speciell jord för krukväxter med bra luftcirkulation runt rötterna.

Hör av dig om du har frågor!

Objektnr 645 974 222

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 6 okt 13:28

Alocasia 'Black Velvet’ pink variegata

Ledande bud

|

299 kr

Slutar om

plantthatplantshop

Malmö, Sverige

5.0

plantthatplantshop

Företag

Toppsäljare

521 omdömen

Läs omdömen