Beskrivning

Säljer en välrotad ny planta av Apostlalilja, tolv apostlarna (Neomarica northiana), minst 30 cm lång. De jag har nu har vuxit till sig fint. Bild 1 visar de unika blommorna, bild 2 ett av mina träd, bild 3 nytt skott bildat efter blomning, bild 4-5 ny planta likt den du får, antalet blad kan variera.

Tålig och lättskött. Långa liljeblad i kamform, som kan bli 90 centimeter långa och ca 5 centimeter breda. Blommar med upp till 10 centimeter stora blommor, där de litet större yttre bladen ofta är vita eller gulaktiga och där de inre bladen skiftar i vackra mönster och ofta kombinerar vitt, gult, blått och ibland lila. Blomning förekommer från tidig vår till sen höst. Trivs i skuggat till soligt, men inte i direkt solljus.
Känslig för övervattning, gärna torka ut mellan vattningarna. Planteras i vanlig blomjord. Var noga med att inte kapa blomman då den blommat över, ett nytt skott skapas där inom ett par veckor. Skottet rotas sedan i vatten innan det planteras i blomjord.

(Namnet Tolv Apostlar kommer av tron att plantan blommar först efter att den skapat tolv blad. Det är dock inte sant, den blommar även tidigare. Engelskt namn är Walking Iris, då den förökar sig genom att de skott som bildas efter blomningen tynger ner blomstjälken till marken så att skottet kan slå rot, växten så att säga ”vandrar omkring i trädgården”. Ursprung Brasilien. Blommorna är oftast kortlivade och kan i vissa fall gå från knopp till överblommade under en och samma dag. De utsöndrar en väldigt stark doft som många uppskattar, men andra kan uppleva som väl häftig.)


Endast seriösa bud, bjud inte om du inte tänker fullfölja köpet. Skickas mån-ons med PostNord spårbart till ombud, annat fraktsätt känns numera osäkert för levande växt. Denna är dock tålig så vill du få till brevlåda hör av dig så försöker vi ordna det. Köparen står för fraktkostnaden. Angiven fraktkostnad gäller i Sverige. Samfraktar gärna. Avhämtning går bra. Betalning inom 3 dagar efter vunnen auktion.Se gärna till att du har aktuella uppgifter på tradera (adress, mobilnummer, mejl) för PN´s transportaviseringar och så att växt inte dör på avvägar.
Lycka till!

Objektnr 645 531 705

Visningar 9

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 29 sep 21:05

Apostlalilja, 12 apostlarna, ny planta minst 30 cm lång med flera blad

Utropspris

|0 Bud

99 kr

Slutar om

BHz

Askim, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 035 omdömen

Läs omdömen