Beskrivning

Hej!

Första bilderna på moderplantan!

Jag skickar med största försiktighet och packar väl. Plantan på bilden behöver inte vara den du får men alla är fina.

**Philodendron Florida Beauty - Skötselråd och Information**

**Allmän information:**
Philodendron *Florida Beauty* är en vacker, tropisk klätterväxt som kännetecknas av sina unikt formade, flikiga blad som har en tendens att variera i färg från grönt till krämvitt och ibland till och med gult beroende på växtens mognad och ljusförhållanden. Det är en hybrid mellan två olika arter inom släktet *Philodendron*, vilket ger den dess distinkta bladform och eleganta utseende.

**Läge och Ljus:**
Philodendron *Florida Beauty* trivs bäst i indirekt, starkt ljus. Den tål viss skugga, men för att få fram de bästa bladens färger och formen bör den placeras där den får mycket ljus. Undvik dock direkt solljus, eftersom det kan bränna bladen och göra dem bleka.

**Vattning:**
Jorden bör hållas jämnt fuktig men inte genomdränkt. Låt den översta delen av jorden torka ut mellan vattningarna för att undvika övervattning, vilket kan leda till rot- och stamröta. Det är viktigt att ha bra dränering i krukan för att undvika stillastående vatten.

**Luftfuktighet:**
Eftersom Philodendron *Florida Beauty* är en tropisk växt, trivs den i hög luftfuktighet. En fuktighetsnivå på över 60 % är idealisk, men växten kan anpassa sig till lägre luftfuktighet inomhus. Använd gärna en luftfuktare eller spraya bladen med vatten regelbundet om luften är torr.

**Temperatur:**
Den föredrar varma temperaturer mellan 18°C och 27°C. Undvik drag eller extrema temperaturförändringar, eftersom detta kan stressa växten och orsaka bladbortfall eller skador.

**Jord:**
Använd en väldränerad, luftig och näringsrik jordblandning. En blandning av torv, perlit och orkidébark fungerar bra för att hålla jorden fuktig men ändå tillräckligt luftig för att rötterna ska kunna andas.

**Gödsling:**
Under växtsäsongen (vår och sommar) bör du gödsla var 4–6 vecka med ett balanserat, flytande gödningsmedel för att främja stark tillväxt och vackra blad. Under hösten och vintern kan du minska gödslingen då växten går in i en viloperiod.

**Beskärning:**
Beskär vid behov för att forma växten eller för att ta bort skadade eller vissnade blad. Detta stimulerar också ny tillväxt och kan hjälpa till att kontrollera storleken på växten.

**Omplantering:**
Plantera om växten ungefär vartannat år eller när rötterna börjar bli trånga i krukan. Välj en något större kruka med bra dränering.

**Förökning:**
Philodendron *Florida Beauty* kan förökas genom stamsticklingar. Skär en bit av stammen med minst en nod (knut) och placera sticklingen i vatten eller fuktig jord tills den har utvecklat rötter.

**Vanliga problem:**
- **Bruna bladkanter:** Kan bero på för låg luftfuktighet eller för lite vatten.
- **Gulnande blad:** Kan vara ett tecken på övervattning eller dålig dränering.
- **Sena tillväxt:** Brist på ljus eller näring kan hämma tillväxten.

Med rätt skötsel kommer din Philodendron *Florida Beauty* att växa och producera vackra, frodiga blad som gör den till en iögonfallande prydnad i ditt hem.

Sticklingen är tagen och uppdriven i tillväxtlösning alltså tc. Vad är tc kanske du undrar? Det är att man helt enkelt tar en stickling i steril miljö och lägger den i en tillväxtlösning. Sånt kan du köpa på nätet, så att tc är något negativt äääär feeeeeel. Alla gör det. Gör du det också, lets go.

Hör av er om ni har några frågor.

Allt gott
Plantthatplant

Objektnr 645 089 754

Visningar 60

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 22 sep 16:23

Philodendron 'Florida Beauty’ baby

Ledande bud

|

55 kr

Slutar om

plantthatplantshop

Malmö, Sverige

5.0

plantthatplantshop

Företag

Toppsäljare

511 omdömen

Läs omdömen