Beskrivelse

Oversat af

Dramat Spies & Glistrup är en fiktionsfilm inspirerad av historien om två av Danmarks mest färgstarka personligheter under perioden 1965-1984.

På 1960-talet träffar Simon Spies, den unge direktören för reseföretaget Spies Rejser, sin gamla studiekamrat från Köpenhamns universitet, Mogens Glistrup.

De två begåvade, excentriska männen inleder en vänskap som de båda drar nytta av. Spies använder Glistrups kunskap om skattesystemet för att driva sin verksamhet framåt så snabbt som möjligt, och Glistrup använder Spies som en möjlighet att hitta och belysa luckor i det danska skattesystemet.

De utmanar båda Jantelagen, men deras vänskap sätts på prov när deras olika verklighetsuppfattningar kolliderar.

Regissören Christoffer Boe slog igenom med den kritikerrosade "Rekonstruktionen" från 2003 och har sedan dess främst rört sig inom den konstnärliga filmgenren.

Spies & Glistrup är dock en annan och bredare helhet, och dramat är inspirerat av historien om två av Danmarks mest färgstarka personligheter.

Pilou Asbæk spelar Simon Spies och är känd från TV-serierna "Borgen" (2010-) samt filmerna "R" (2010) och "Kapningen" (2012). Mogens Glistrup gestaltas av Nicolas Bro, som tidigare medverkat i alla Christoffer Boes långfilmer och så mångsidiga verk som "Kungens patiens" (2004), "Fågeljakten" (2012) och "Förlåt jag stör" (2012).

Text: Danska,
Danskt omslag

Varenr. 647 041 558

Visninger 12

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

7 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Spies & Glistrup Dansk film

Slutter 20 okt. 15:05

Udbudspris

0 Bud

30 SEK

matfri

Helsingborg, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

1 385 anmeldelser

Læs anmeldelser