Beskrivelse

Oversat af

KMZ Moskva 2 är en mellanformats-bälgkamera med mätsökare (rangefinder) tillverkad i Sovjetunionen under åren 1947–1956. Den är en kopia av den tyska Zeiss Ikon Super Ikonta C, som var en populär bälgkamera före andra världskriget.

Kameran använder 120-film och producerar negativ i formatet 6x9 cm. Det stora negativformatet ger bilder med mycket hög detaljrikedom och dynamiskt omfång jämfört med mindre format, som 35mm-film.

Den har ett Industar-23-objektiv 110mm f/4.5, som är ett skarpt och välgjort objektiv för sin tid. Brännvidden på 110mm motsvarar ett normalobjektiv för 6x9-formatet.

Kameran har en mekanisk centralslutare med slutartider från 1/250s till 1s, samt Bulb-läge. Alla slutartider fungerar felfritt på detta exemplar!

Kameran har en optisk fällsökare för komposition och en kopplad avståndsmätare. Denna fungerar genom att man fäller ut mätarens främre lins vid objektivet och justerar fokus på det lilla hjulet vid linsen. När fokus är rätt ser man i mätsökaren två halvtransparenta bilder som sammanfaller. Avståndsmätaren är kopplad, så fokus är även rätt i kameralinsen.

Varenr. 648 517 353

Visninger 92

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

KMZ Moskva 2 – Sovjetisk kopia av Zeiss Ikon Super Ikonta C (6x9)

Slutter 2 nov. 17:06

Udbudspris

0 Bud

899 SEK

Gustulf

Karlskrona, Sverige

5.0

Gustulf

Verificeret

Topsælger

495 anmeldelser

Læs anmeldelser