Beskrivelse

Oversat af

Detta är en fortsättning på Strain x247a (Tasmanian Special) och har tagit mig många år av selekterande (jag behåller de med bäst egenskaper) och har därför döpt den till Strain x247b.

Historien om den första korsningen är att det tog två människor hela 8 år att få fram en första korsning som man döpte till x247 pga alla timmar man lagt ner på selekterande och korsningar. Därefter tog det två år till av arbete för att få fram Strain x247a.

Jag har fortsatt arbetet och det här är det absolut bästa du kan komma över för prepping eller vacker blomning. Den är som en maskin och levererar hög kvalitet snabbare än någon annan vallmo-sort jag någonsin odlat.

Fröna är från 2024 och var egentligen inte tänkt till försäljning först utan jag har ju det här som hobby och har jobbat med sorten ända sedan jag köpte in den (2016). Men nu väljer jag att släppa på min nästan ovärderligt dyrbara sort. Jag resonerar som så att jag har minst lika mycket erfarenhet som de som tog fram första korsningen och jag har lagt nästan lika många år på att få fram de här fröna. Ingen annan kan erbjuda denna sort, därav det dyrbara priset.

Perfekt för preppern / överlevaren (bästa sorten 2024) men även perfekt för dig som vill ha något som ingen annan har. Grobarheten är testat och så nära 100% man kan komma.
---------------------------
Odlingsinstruktioner:
Enklast är att så i ett tråg där man ställer flera krukor eller (som jag) plastmuggar från ÖB som jag gör hål i botten på. Börja med att förbereda krukorna och fyll dem med såjord, därefter vattnar du försiktigt så att jorden blir lagom fuktig/våt men inte sur. Sen strör du ut fröna på jordytan och täcker sådderna med plastfilm. Efter två dygn har fröna grott och plastfilmen tas då av (ibland kan det vara lite vitt vid fröna men det försvinner så fort man tar bort plasten).

Efter det är det bara att vattna med förstånd och när de är tillräckligt stora planterar man ut dem i landen eller i större kärl. Då är det viktigt att täcka de små liven med fiberduk, det hindrar uttorkning och att plantorna (som hänger i en skör tråd) spinner runt av vinden och på så sätt går av.

När de blir lite större är det bara att ta bort fiberduken och vattna när det behövs och så sköter det sig själv. Näringstillskott kan användas då de gått i knopp och ser frodiga ut. Annars behövs ingen näring.

Man kan också så direkt på friland varpå det är ännu viktigare att täcka med fiberduk för solen torkar snabbt ut sådderna och även småplantor och man vill att jorden ska vara fuktig men inte sur. Fiberduk räddar verkligen odlaren för man slipper vattna varje dag och behöver inte titta till dem så ofta. Väljer man att odla utan fiberduk kan man kupa plantorna (den sköra tråden som de hänger i) med lite jord för att förhindra att plantorna snurrar och går av.

Att odla vallmo är lätt och man kan göra på fler sätt såklart. Även nybörjaren lyckas bra och just denna sort är omöjlig att misslyckas med för den växer fort och är Så tacksam - nästan som en maskin ;D
---------------------------------

Var och varannan knopp har svart latex utanpå och även fröställningarna och plantorna har svarta prickar lite överallt. Något som också är unikt.

Denna sort är verkligen värd vartenda krona för den är helt unik och det bästa jag har så passa på!

Frakt och avgifter tillkommer med 18 kr. Jag samfraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner.

Bilderna är tagna av mig och skyddade av upphovsrättslagen.

Varenr. 644 965 035

Visninger 35

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Fre. 20 sept. 10:19

Strain x247b 100 frön. Ny korsning för 2024. Högalkaloid. Helt unik.

Udbudspris

|0 Bud

250 SEK

Slutter om

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verificeret

Topsælger

1 656 anmeldelser

Læs anmeldelser