Beskrivelse

Oversat af

Aklejan, Aquilegia vulgaris, (även kallad Akvileja) tillhör våra äldsta trädgårdsväxter. Den kom till Sverige genom munkar från tyska klosterträdgårdar redan på medeltiden, och användes som medicinalväxt, bl.a. för att behandla hudsjukdomar samt som lusmedel!

Aklejan är underbart vacker och en riktig klassiker i de svenska trädgådarna!

Akleja sås gärna under sensommaren eller på hösten i krukor eller odlingstråg vilket ger tidigare blomning den kommande sommaren snarare än om de sås på våren vilket i och för sig också går bra.

Fröna är ljusgroende så man sår direkt på jorden och täcker sedan med bara ett tunt lager med vermikulit eller perlit. Sätt därefter en ljus fiberduk över sådden för att skydda fröna och hindra fåglar att komma åt de små plantorna.

När plantorna är tillräckligt stora kan de planteras på sin odlingaplats, vilket kan göras det nästföljande året om de sås sent på sommaren/hösten.

Aklejan är en perenn så den återkommer sedan helt av sig själv år efter år utan att man behöver göra något. Aklejan kan också sprida sig genom självsådd.

Annonsen omfattar hela 100 frön av årets skörd!!.

BETALNING TILL SVENSKT KONTO!

VÄXTER SKICKAR VI FRÅN SVERIGE NORMALT MÅNDAGAR - TISDAGAR NÄR VÄDRET SÅ TILLÅTER. VID TVEKSAMHET I SAMRÅD MED KÖPAREN!

VID LEVERANS UTANFÖR SVERIGE KAN EN EXTRA FRAKTKOSTNAD TILLKOMMA

Ångerrätt: Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Vi rekommenderar att du skickar spårbart. Vid retur är det du som köpare som står för frakten. Växter och växtdelar omfattas ej av ångerrätten.

2313sgcf7p299

Varenr. 644 282 043

Visninger 16

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Tirs. 24 sept. 22:22

Akleja - 100 frön - SÅ NU !! -

Udbudspris

|0 Bud

29 SEK

Slutter om

ekberget

Sigtuna, Sverige

4.9

Virksomhed

Topsælger

1 009 anmeldelser

Læs anmeldelser