Stängt eller spärrat konto

Exempel på anledningar till att ett konto blivit spärrat

Alla användare på Tradera kan själv välja att avsluta kontot. När du först avslutar kontot så kommer det fortsätta vara synligt på Tradera under en 6 månaders period.

När du avslutar kontot börjar nedräkningen för vår retentionspolicy, dvs den period vi är skyldiga att spara uppgifter om kontot. När denna period har passerat kommer alla personuppgifter på kontot att frigöras. Du kan läsa mer om personuppgiftshanteringen i vår integritetspolicy

Köpare som vid upprepade tillfällen drar sig ur köp efter vunnen budgivning kan få sitt konto spärrat i mellan 1-6 månader beroende på om det är första gången man spärrats eller om det är ett upprepat beteende.

Användare som vid upprepade tillfällen brutit mot våra annonsregler kan komma att bli spärrade mellan 1-6 månader. Innan kontot spärras skickas minst en skriftlig varning på Traderameddelanden.

Hur lång spärrtiden är varierar beroende på vilken regel som brutits mot, exempelvis så ger försäljning av kopior en längre spärrtid då det är olagligt att sälja kopior.

Obetalda och förfallna fakturor som gått vidare till Intrum leder till att kontot spärras till dess att skulden hos Intrum är betald. För frågor om inkassofakturan ska man alltid kontakta Intrum på 08-616 76 66.

Om vi ser indikationer på att någon obehörig kommit åt kontot så kommer vi att spärra kontot. För att vi ska kunna öppna kontot på nytt behöver du kontakta vår kundservice för att genomföra en BankID verifiering.

Du kommer även behöva byta lösenord på ditt konto samt eventuellt andra tjänster där du använder samma lösenord.

Användare som gör sig skyldiga till allvarliga överträdelser som exempelvis bedrägeriförsök, trakasserier eller annan olaglig aktivitet blir permanent spärrad.

Vanliga frågor & svar om spärrat konto

Du kan oftast se anledningen till spärren i meddelandet du får när du försöker logga in, där framgår även spärrtiden.

Du ska även ha fått ett Traderameddelandet och ett e-postmeddelande i samband med stängningen.

Om kontot stängts pga ett regelbrott så öppnas det automatiskt när spärrtiden löpt ut. Du ser datumet i rutan som dyker upp när du försöker logga in via en webläsare.

När det handlar om ett konto som stängts på grund av ett inkassokrav så öppnas kontot 1-2 bankdagar efter att fakturan betalats.

För övriga spärrar rekommenderar vi att du kontaktar vår kundservice.

Vi öppnar inte kontot innan spärrtiden har passerat.

Det är inte tillåtet att fortsätta bedriva försäljning från ett företagskonto om företaget har upphört. Dessa företagskonton stängs med automatik och du kommer inte bli meddelade.

Om du avvecklar ditt företag så rekommenderar vi även att du avslutar Traderakontot som är kopplat till företaget.

Vi får inte betala ut pengar till ett företag som har upphört så bedriver du försäljning från ett företagskonto där företaget har upphört så kommer du inte kunna få utbetalning för dessa varor.

Relaterade guider