Gesloten of geblokkeerde rekening

Voorbeelden van redenen voor een geblokkeerde account

Alle gebruikers op Tradera kunnen hun eigen account sluiten. Wanneer u uw account voor het eerst sluit, blijft deze nog 6 maanden zichtbaar op Tradera. Wanneer u uw account sluit, begint de aftelperiode voor ons bewaarbeleid. Dit is de periode waarin wij verplicht zijn informatie over uw account op te slaan. Zodra deze periode is verstreken, worden alle persoonsgegevens op het account vrijgegeven. U kunt meer lezen over onze verwerking van persoonsgegevens in ons privacybeleid.

Kopers die zich herhaaldelijk terugtrekken uit aankopen nadat ze een bod hebben gewonnen, kunnen hun account geblokkeerd krijgen voor een periode van 1 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van of dit de eerste keer is dat hun account wordt geblokkeerd of dat het een herhaaldelijk gedrag is.

Gebruikers die herhaaldelijk onze advertentieregels overtreden, kunnen voor een periode van 1 tot 6 maanden worden geblokkeerd. Voordat het account wordt geblokkeerd, wordt er minstens één schriftelijke waarschuwing via Tradera-berichten verstuurd. De duur van de blokkering is afhankelijk van de overtreden regel. Zo leidt de verkoop van kopieën tot een langere blokkering, omdat de verkoop van kopieën illegaal is.

Onbetaalde en achterstallige facturen die naar Intrum zijn doorgestuurd, leiden tot blokkering van het account totdat de schuld aan Intrum is voldaan. Voor vragen over de incassofactuur kunt u altijd contact opnemen met Intrum op +468-616 76 66 (Let op: dit is een Zweeds nummer. Mogelijk heeft u een ander nummer nodig voor incasso in Nederland).

Als we signalen zien dat iemand onbevoegd toegang heeft gehad tot uw account, zullen we het account blokkeren. Om uw account weer te kunnen openen, moet u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen u helpen met een BankID-verificatie (alleen voor Zweedse gebruikers). Gebruikers uit andere landen moeten een foto van hun paspoort sturen naar verifikation@tradera.com. U moet ook uw wachtwoord wijzigen voor uw account en mogelijk voor andere diensten waar u hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Gebruikers die zich schuldig maken aan ernstige schendingen, zoals poging tot fraude, intimidatie of andere illegale activiteiten, worden permanent geblokkeerd.

Veelgestelde vragen over geblokkeerde accounts

De reden voor de blokkering vindt u meestal in het bericht dat u ontvangt wanneer u probeert in te loggen. De blokkadeperiode wordt daar ook vermeld. U zou ook een Tradera-bericht en een e-mail over de sluiting moeten hebben ontvangen.

Als het account is gesloten vanwege een schending van de regels, wordt het automatisch weer geopend wanneer de blokkadeperiode is verstreken. De datum kunt u zien in het venster dat verschijnt wanneer u probeert in te loggen via een webbrowser. Voor een account dat is gesloten vanwege een incassoklacht, wordt het account 1-2 bankwerkdagen na betaling van de factuur weer geopend. Bij andere blokkeringen raden wij u aan contact op te nemen met onze klantenservice.

Nee, wij openen de account niet voordat de blokkadeperiode is verstreken.

Het is niet toegestaan om te blijven verkopen vanaf een bedrijfsaccount als het bedrijf is gestopt. Deze bedrijfsaccounts worden automatisch gesloten en u ontvangt hierover geen melding. Als u uw bedrijf beëindigt, raden wij u ook aan het bijbehorende Tradera-account te sluiten. We kunnen geen geld uitbetalen aan een bedrijf dat is gestopt. Dus als u verkoopt vanaf een bedrijfsaccount waarvan het bedrijf is gestopt, kunt u geen betaling ontvangen voor deze goederen.

Gerelateerde gidsen