Ändra/avbryta aktiv annons

När och vad kan jag ändra?

Auktion som inte fått bud

Om annonsen inte fått bud ännu så kan du ändra på innehållet i annonsen, du kan däremot inte ändra sluttid eller göra om annonsformatet. Du kan däremot avsluta annonsen och lägga upp den på nytt så länge du inte fått bud.

Auktion som har fått bud

Auktioner som har fått bud går inte längre ändra på med ett fåtal undantag. Du kan utöka området som du accepterar budgivare från och du kan välja att göra texttillägg. Du kan inte heller avsluta en aktiva annons som fått bud.

Fastprisannonser

Du kan ändra på samma saker som för en auktion som inte fått bud, men om du behöver byta sluttid eller ändra annonsformat så behöver du avsluta annonsen och lägga upp den på nytt.

Butiksannonser

Du kan ändra på allt utom annonsformatet på en aktiv butiksannons. I dagsläget går det endast ändra på aktiva butiksannonser via verktygen ProLister eller Sello.

När du fått ett bud på din auktion så har både du och den högsta budgivaren förbundit er till att slutföra affären under de förutsättningar som framgår i annonsen. Om en annan användare budar över så tar denne över ansvaret att slutföra köpet.

  • Lägg till ett texttillägg på annonsen där du förklarar situationen, detta för att undvika att fler bud inkommer
  • Kontakta högsta budgivaren, förklara situationen och se till att få ett medgivande om att ta bort auktionen via Traderameddelanden
  • Kontakta vår kundservice när du fått medgivande så kan vi avsluta auktionen åt dig

Om reservationspriset inte uppnåtts kan du avbryta annonsen, tänk på att du fortfarande kommer att få betala kostnaden för tillval.

Vi rekommenderar även att du kontaktar den högsta budgivaren om du har som intention att lägga upp varan på nytt så du inte går miste om bud.

För att makulera ett köp om båda parter kommit överens om det så kan ni använda funktionen utebliven försäljning som säljaren hittar i sålda listan.

Relaterede guider