Beschrijving

Vertaald door

Paket:
Fyra olika varianter av Tradescantia
1- Nanouk
2- Purpurblad
3- zebrablad
4- Trecolor
Glöm inte att titta på mina andra annonser samfrakt vid köp flera av varorna

**Tradescantia**, även känd som **vandrand jude** , är en dekorativ och lättskött växt som ofta odlas för sina vackra blad. Den finns i flera arter och sorter, och här är några kännetecken och egenskaper som gör Tradescantia speciell:

1. **Utseende**: Tradescantia har ofta långa, slingrande stjälkar och blad som varierar i färg beroende på sort. Bladen kan vara grön-vita, lila-silvriga eller till och med rosa. Många sorter har ett vackert randigt eller fläckigt mönster på bladen, vilket gör dem visuellt tilltalande som både häng- eller klätterväxt.

2. **Tillväxtsätt**: Tradescantia är en snabbväxande växt med ett utbrett, rankande växtsätt. Den är särskilt populär som hängväxt, där dess rankor kan sträcka sig flera meter, vilket ger en frodig och livlig look.

3. **Skötsel**:
- **Ljus**: Växten trivs bäst i ljust till halvskuggigt läge, men undvik direkt, starkt solljus då det kan bränna bladen.
- **Vattning**: Tradescantia behöver regelbunden vattning, men jorden bör torka ut något mellan vattningarna för att undvika rotröta.
- **Luftfuktighet**: Den föredrar hög luftfuktighet men kan anpassa sig till olika förhållanden, vilket gör den lättskött inomhus.

4. **Förökning**: En av de mest fördelaktiga aspekterna med Tradescantia är hur enkelt den kan förökas. Sticklingar rotar sig snabbt i vatten eller jord, vilket gör den till en idealisk växt att dela med sig av.

5. **Blommor**: Även om Tradescantia främst odlas för sina blad, kan den producera små, oansenliga blommor, vanligtvis i vitt, rosa eller lila. Blommorna är charmiga men ofta kortlivade.

6. **Luftförbättrande egenskaper**: Liksom många andra inomhusväxter hjälper Tradescantia till att förbättra luftkvaliteten genom att absorbera gifter och rena luften.

7. **Varning**: Växten är giftig för husdjur om den förtärs, så det kan vara bra att hålla den utom räckhåll för katter och hundar.

**Sammanfattning**: Tradescantia är en robust, snabbväxande och dekorativ växt som kräver minimal skötsel och erbjuder mycket visuell skönhet genom sina blad. Dess lätthet att föröka och hängande växtsätt gör den till ett populärt val för både nybörjare och erfarna växtentusiaster.

Item nr. 645 660 208

Aantal keer bekeken 9

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Zo. 29 sep 17:41

4 olika sticklingar av Tradescantia ( Zebrina, Purpurblad, Nanouk…..

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 99

Eindigt in

GreenWeb

Kimstad, Zweden

4.9

GreenWeb

Geverifieerd

Top verkoper

123 beoordelingen

Lees recensies