Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Husmodern från 1938.

Omslaget: Estelle Bernadotte af Wisborg, grevinna.

Reportage: Margit Levinson, så heter Stockholms nya landshövdingska. Hon är gift med landshövding Karl Levinson i Stockholm. Husmodern intervjuar henne och tar bilder på henne i vardagen.

Artikel: Jan Fridegård skriver om den svenska kvinnan och om vikten att hon är rar och blyg. Bild på Jan Fridegård bredvid sin söta och unga hustru Gudrun Fridegård. Bild på deras barn Åse Fridegård.

Reportage: Alice Lyttkens skriver om hur skadliga de populära Hollywoodfilmerna är för svenska flickor. I filmerna förväntas alla flickor vara så pass söta och rara att de en vacker dag kan få gifta sig rikt och leva livets glada dagar. Flickan är oftast fattig, men oerhört vacker. Sedan kommer det en miljonär och blir kär. Den fattiga flickan sveps bort i en lyxig drömvärld tack vare giftermålet. Svenska flickor borde ha andra sorters drömmar. De bör göra sin plikt, som goda makar och mödrar.

Reportage: Konrad Andersson är direktör för Stockholms stads lärlings- och yrkesskolor. Nu intervjuas han om hur unga ogifta kvinnor egentligen ska tänka. Ska de försöka ge sig ut i yrkeslivet, eller ska de i stället satsa på att gifta sig direkt?

Artikel: Elsa Herrlin i Falkenberg har skickat in en bild på ett av rummen i hennes bostad. Hon vill lyfta fram de vackra blomsterarrangemang som hon har gjort.

Bild: Friherre Bo Gyllenstierna har gift sig med Birgit Gyllenstierna. Hon är dotter till en direktör på Lidingö. Paret har fångats på bild utanför kyrkan.

Bild: Hillevi Stornfelt har gift sig med Robert Morgan Bailey, geologisk ingenjör från Texas. Nu är hon på bild och hon har precis bytt namn till Hillevi Bailey.

Bild: Inga Isander och Jacob Isander är på bild. De har gift sig. Inga Isander är dotter till framlidne kapten Holger Bergendahl.

Bild: Clara Bråmark är på bild. Hon fyller snart 65 år. Hon bor i Billesholm utanför Bjuv.

Bild: Bertha Lidzén är också på bild. Hon fyller 50 år och hon kommer från Mullsjö.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 643 711 499

Aantal keer bekeken 26

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Husmodern 37 1938 Margit Levinson, Jan Fridegård, Elsa Herrlin, Bertha Lidzén

Prijs

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

479 beoordelingen

Lees recensies