Beschrijving

Vertaald door

Kvinnan och hemmet tre band, 1951, red. Kristina Lindstrand - ett samtidsdokument över femtiotalet.

Red. Kristina Lindstand

Förlaget för vetenskap och teknik AB Lund, 1951.

Tre linneklotband utan skyddsomslag. Sammanlagt drygt 1000 s. Rikt illustrerade i svartvitt, både fotografi och tecknade illustrationer. Läst, något gulnade av ålder, mycket gott skick för sin respektabla ålder.

Innehåller kapitel med titlar som: “Smycken till vardags och fest”, “Betydelsen av utevistelse”, “Äktenskapet inför prövningarna”, ”Barnstugornas betydelse för hemmen” och mycket mer.

Band I - 358 sidor

Band II - 352 sidor

Band III - 359 sidor

Beskrivning: ”Uppslagsverket Kvinnan och hemmet utgörs av tre band på ca 350 sidor vardera. De är uppbyggda som antologier och behandlar ämnen som sträcker sig allt ifrån hur bostaden bör inredas, hur små och stora middagar smidigast anordnas, hur man uppför sig i sociala sammanhang, skötsel av sin hygien och hälsa till hur man på bästa sätt tar hand om sina husdjur. De olika kapitlen är skrivna av personer med expertis på respektive område. Författarna är både kvinnor och män med yrken som bland annat arkitekter, trädgårdskonsulenter, konstnärer, modekonsulenter, kyrkoadjunkter och givetvis finns här även bidrag från hemkonsulenter och husmödrar.”

FÖRORD KRISTINA LINDSTRAND
Vid planerandet av detta arbete har vi strävat att åstadkomma ett omfattande och vederhäftigt uppslagsverk för den moderna kvinnan och hennes hem.
Det är ju till största delen kvinnan, som bygger upp hemmet och ger det sin prägel och det är i första hand bon, som får ta åt sig äran för ett välordnat och välskött hem, lika väl som det är hon, som lastas, om hon inte har krafter eller förmåga att värda det. Utom allt detta att kvinnan skall skapa, värda och vakta hemmet, bör hon helst också vara inspirationskälla för sin familj.
I radio, dags- och veckopress blir en hel del av kvinnans, hemmets och familjelivets problem dryftade ur olika synpunkter och med varierande auktoritet. Det har visat sig, att detta möte mellan jackmän inom olika områden och den sökande allmänheten väckt intressen, som ej blivit fullt tillgodosedda. Överallt spåras en önskan att få fördjupa sina kunskaper inom den intressesfär, som rör det mest fundamentala i vårt dagliga liv, det som rör hemmet och familjen. Det är därför, vi hoppas, att vi skall vinna förståelse för våra strävanden, när vi nu presenterar detta uppslagsverk om den moderna kvinnan och hennes hem. Det stora intresse för uppgifterna, som de olika författarna redan från början visade, gav oss den vissheten, att vi måste vara inne på rätt väg. Ett uppslagsverk av detta omfång i populär form borde finnas.
Vi ha försökt närma oss alla de problem, som ansluter sig till kvinnan och hemmet, och det är en glädje för oss att i ett samlande verk kunna presentera ledande fackmän inom olika områden.
När nu förlaget överlämnar detta uppslagsverk till den svenska kvinnan, är det med en liten bitanke, att mannen i huset också kommer att läsa och lära av boken. Vi önskar även att materialet skall ha intresse för det uppväxande släktet, men inte bara för den feminina delen. Med andra ord: Vi har strävat efter att åstadkomma en uppslagsbok för hela familjen.
Förlaget önskar härmed även få framföra sitt tack till alla författarna för det inspirerande arbete de nedlagt på verket och som vi vet att de gjort, därför att de verkligen haft något väsentligt att föra fram till den stora allmänheten.

Item nr. 647 077 096

Aantal keer bekeken 50

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Kvinnan och hemmet tre band, 1951, red Kristina Lindstrand (ett samtidsdokument)

Stopt 20 okt 18:16

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 200

leufvenius

MALMÖ, Zweden

5.0

leufvenius

Geverifieerd

Top verkoper

1 261 beoordelingen

Lees recensies