Beschrijving

Vertaald door

Veckotidningen Idun från 1946.

Omslaget: Barbro Kollberg betraktar statyn Thalia på Malmö Stadsteater.

Reportage: Hertta Kuusinen har kallats för "Finlands farliga kvinna". Hon är kommunist och alla i Finland pratar om henne just nu. Motståndarna säger att hon är en landsförrädare som säljer ut Finland. Anhängarna säger att hon är fantastisk. Idun har fått en exklusiv intervju med den annars så medieskygga Hertta Kuusinen. Hon är radikal och hon har suttit i fängelse.

Reportage: Allt fler sjukhus i Sverige har börjat sätta upp tavlor på väggarna. Somliga anser nämligen att man kan bli frisk med hjälp av konst! Bild på läkare Carl Elwynn invid en byst som föreställer honom själv. Bild på Carl Elwynn med en av sina patienter. Carl Elwynn intervjuas. Bild från Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Bild från lasarettet i Köping. Läkare Gustaf Levander intervjuas. Bild på Gustaf Levander i hemmet tillsammans med familjen.

Reportage: Gull Biberg är barnträdgårdslärarinna och expert på barns lek. Nu intervjuas hon om vilka leksaker ett barn bör ha. Hon ger tips på bra och pedagogiska leksaker.

Reportage: På Stadshagsbranten där Fleminggatan tar slut, i Stockholm. Ligger Kvinnornas hus. Idun har besökt huset och nu får vi se på bilder hur det ser ut där. Hon som leder verksamheten här heter Anna Johansson-Wisborg. Bild på henne. Det finns 176 lägenheter för mindre bemedlade kvinnor här, men 400 sökanden.

Reportage: Att vara medelålders kvinna är en stor nackdel på arbetsmarknaden, skriver Idun. Alla som söker sekreterare, stenograf o s v vill ha en ung kvinna i 20-23-årsåldern. Idun skriver om situationen för medelålders kvinnor i yrkeslivet. Ruth Hamrin-Thorell skriver om några sådana fall.

Reportage: Prinsessan Ebba Bernadotte är död. Idun tecknar ett porträtt av denna framstående kvinna.

Artikel: Ebba Bonde är på bild tillsammans med friherrinna Brita Wrede och bergsrådinna Gullichsen. Här berättas om Ebba Bondes fantastiska förmågor som värdinna vid hemmet vid Östermalmstorg.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 643 450 506

Aantal keer bekeken 44

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Idun 45 1946 Hertta Kuusinen, Carl Elwynn, Gustaf Levander, Gull Biberg, Wrede

Prijs

SEK 139

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

481 beoordelingen

Lees recensies