Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från 1943.

Omslaget: Kain Jonsson, 15 år från Asarum.

Reportage: SE har fått komma hem till paret Gunnar Myrdal och Alva Myrdal för att skildra deras familjeliv. På bild ser vi även deras barn: Jan Myrdal, Sissela Myrdal och Kaj Myrdal. De bor på Nyängsvägen i Äppelviken.

Reportage: Ett enormt bröllop har ägt rum i Vilhelmina. Det är lärare Elis Essegård som har tagit initiativet till ett evenemanget. Bruden heter Sigrid Selander och brudgummen Runo Mårtzén. Flera bilder från festligheterna.

Reportage: Tidningen har träffat August Kapp. Han är geolog och just nu letar han efter glimmer i Norrland. Tidningen följde med på expeditionen. På bild även Stig Eidem. Bild på sprängaren Artur Ek.

Reportage: SE träffar Torsten Boberg. Han är ägare till Trillevallens hotell och fjällstation i närheten av Åre. Tidningen träffar honom där. Torsten Boberg visar runt.

Reportage: Pehr Johnsson är skriftställare och han kommer från Broby i Skåne. Tidningen har träffat honom.

Reportage: Tidningen intervjuar Sten Frykberg, dirigent. På bild ser vi hans lilla dotter. Bild även på borgmästare Johan Bååth i Helsingborg.

Reportage: SE har besökt ett barnhem i Täby för att undersöka förhållanden där. Detta med anledningen av att det har uppstått en debatt om brister på svenska barnhem. Bild på Gunnar Samfridsson. Han är 16 år. Bild på barn. Bild på Karl Evert, Nio år. Bild på tvååriga Sixten Blomquist.

Reportage: Det har varit våldsamma demonstrationer mot Nazityskland i det ockuperade Köpenhamn. Bilder har smugglats ut från Danmark och nu kan SE publicera dem. Bilderna visar blodiga människor och kalabalik på gatorna. Vreden är stor mot nazisterna i Danmark och man vill ha sitt land och sin demokrati tillbaka.

Reportage: SE har gjort ett reportage om Götaflickorna, något så ovanligt som ett handbollslag för damer.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Item nr. 626 472 777

Aantal keer bekeken 139

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Se 36 1943 Myrdal, Vilhelmina, August Kapp, Sten Frykberg, Runo Mårtzén

Prijs

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

483 beoordelingen

Lees recensies