Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från 1941.
Reportage: Tiderna är svåra och hela Sverige har ställt om till beredskap. För att påminna alla om vad det faktiskt är vi försvarar just nu så publicerar SE ett stort bildspecial som fångar in det som gör vårt Sverige så speciellt. För helsidesbilderna i reportaget står fotografen K.W. Gullers. Texterna är skrivna av tidningens chefredaktör Carl Adam Nycop. Friheten: En ung, blond kvinna på en klippa. Jordbruket: Hästar som drar en plog. Industrin: fabrik vid vatten. Vetenskapen: Professor The Svedberg i sitt laboratorium. Sjukvården: Barn på sjukhus. Kulturen: Ung kvinna i bibliotek. Arbetet: byggnadsarbetare. Landsbygden: Svensk skogsjö. Storstaden: Folkmyller i Stockholm. Ungdomen, medelåldern. Demokratin: demonstration på stan. Hemvärnet: engagerade medborgare. Barnglädje. Idrott. Folkförsvaret. Allt detta står på spel just nu. Vi måste hålla ihop och försvara det vi älskar - vårt land!

Reportage: SE har besökt Ekerö för att komma hem till direktör Gustaf Adolf Holmberg. Han är chef över Sveriges slakteriförbund. Man tar bilder i hans kök medan fru Holmberg lagar mat där med sina väninnor. Damerna visar hur man styckar och tillagar kött.

Reportage: Yehudi Menuhin är ett underbarn. Han är född 1917 och nu porträtteras han stort i SE. Han är violinist. Han tjänar astronomiska pengar på sitt fiolspelande, skriver tidningen.

Reportage: Tidningen publicerar kartor och illustrationer på de senaste händelserna i Andra världskriget under rubriken "Världsbranden omsluter jordklotet".

Reportage: SE kartlägger den amerikanska flottan. Är det den som ska rädda oss?

Reportage: SE rapporterar från kriget i den nordafrikanska öknen.

Annons: Helsidesannons: Gislaved skor.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 625 693 331

Aantal keer bekeken 144

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Se 50 1941 K.W. Gullers, Yehudi Menuhin, Sverige i beredskap, Andra världskriget

Prijs

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

482 beoordelingen

Lees recensies