Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från 1941.
Reportage: Tidningen SE har besökt Gävle. Här pratas om den särskilda Gävleandan som just nu växer fram. Gävle kallas för "Norrlands huvudstad" men det gör andra norrlänningar arga. Olika bilder från Gävle: Trefaldighetskyrkan, översiktsbild på torget i centrum. På torget ligger Sveriges modernaste busstation byggt i funkisstil! Bild på Gavleån med omgivningar. Bild på brandkårens chef i Gävle, Sven Rohlén. Bild på Gävles borgmästarinna Anna Berlin samt borgmästaren Nils Berlin. Bild på rektorn för Borgarskolan, Sven Karsberg med elever. Bild på Carl Hamnström. Bild på stadsarkitekt Sven Wranér medan han planerar den nya stadsdelen som ska byggas i Gävle: Nynäs. Bild på disponent Eric André. Bild på revisor Hugo Calander.

Reportage: Det har varit Disting på Vaksala torg i Uppsala. Mest exotiska inslaget var två lappar från Pajala. Vi ser dem på bild. De heter: Väinö Lappea och Paavo Wuorttadak.

Reportage: Italien har precis anfallit Grekland. Alla unga grekiska män har gett sig ut i kriget. Hela landet ställer upp. Tidningen SE har besökt Grekland för att skildra situationen där nu under kriget. Det är reportern Filip Slöör som har tagit sig till Grekland för att rapportera. Man publicerar också en minnesartikel över premiärminister Ioannis Metaxas i Greklland. Bild på Metaxas medan han ligger på dödsbädden.

Reportage: Tidningen har följt med postbussen från Ljusdal till Sveg. Bilder på olika människor man möter på vägen och platser man passerar, bl a bron över Ljungan vid Ljusdal. Bild från poststationen i Älvros m.m.

Reportage: Tidningen har träffat Sven Sköld. Han är arrangör och kompositör. Medan jazzen blir allt populärare så står han kvar och gör insatser för mer traditionell musik.

Reportage: Att arbeta som hembiträde har varit tufft förr i tiden. Men nu ska Sverige bli jämlikt och yrket ska uppvärderas. Tidningen följde med hembiträdet Ulla Alm under en arbetsdag. Hon är 20 år och arbetar som hembiträde i en villa utanför Stockholm. Hennes lön är 60 kronor i månaden.

Artikel: Sven Deurell bor på Metaregatan i Årstastrand. Han är på bild och här berättas om hans konstnärsskap.

Artikel: Allan Ebeling är en intressant skulptör. Nu presenteras han i tidningen. Han bor i Torshälla.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 621 387 628

Aantal keer bekeken 278

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Se 7 1941 Gävle, Sven Rohlén, Hugo Calander, Filip Slöör, Grekland, Sven Sköld

Prijs

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

478 beoordelingen

Lees recensies