Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Se från 1953.

Omslaget: Erling Lorentzen, skeppsredare.

Reportage: Jane Friedmann är en teaterelev och en duktig flicka, skriver tidningen. Nu intervjuas den unga talangen och man tar bild på henne.

Reportage: Albert Gademan är en 62-årig åkeriarbetare i Stockholm. Nu har han skaffat sig en minst sagt ovanlig bostad. Han bor i en spårvagn! Tidningen hälsar på honom och tar bilder på honom vid vagnen. Nu berättar Albert Gademan hur det är att bo i en spårvagn.

Reportage: Tidningen har besökt Matteusskolan i Stockholm. Här serveras 1 850 barn frukost varje morgon! Det är ett stort maskineri som ska dras igång varje morgon när så många barn ska få mat i magen. Marta Whitefield jobbar i köket. Bild på henne. Bild på mamma Sonja Hallberg med dottern Marianne Hallberg. Bild på Agnar Egmark som är mycket kritisk till att skolan serverar frukost. Bild på Doris Schröder som är vegetarian. Hon anser att alla barn måste sluta äta kött. Bild på fru Saga Bergström. Hon har sju barn som får frukost i skolan. Mamman Gunborg Åkerlund är också på bild. Hon tycker att skolfrukostarna är jättebra för då sparar hon pengar.

Reportage: Skeppsredaren Erling Lorentzen är mycket framgångsrik i affärer. Nu visar det sig att han är fantastisk på kärlek också! Nu har han förlovat sig med prinsessan Ragnhild av Norge, dotter till kung Olav! Erling Lorentzen är sportig, välklädd och han har charm, skriver tidningen.

Reportage: Gundi Busch är en 17-årig konståkare som är på bild i tidningen. Hon beskrivs som välsvarvad tösabit som alla män drömmer om i tidningen.

Reportage: Tidningen har träffat några fotbollsentusiaster som sitter och spelar Bridge. På bild ser vi: Olle Sjönvall från Stockholms BK. Nisse Blomqvist från Enskede BS. Axel Lindemark i Kommunalanställdas BK. Allan Zettervall i Nynäshamns BK. Dagny Folcker, en vacker kvinna som tidningen beskriver som "bridgens pinuppa". Oliver Illvad från Försäkringsfunktionärernas förbund. Birger Bergmark från Tierp.

Bild: Barnet Stina Mac Key är på bild i tidningen. Hon och hennes kompisar har nämligen bildat en orkester! Stina Mac Key är åtta år.

Notis: Perukmakaren Sven Elftman är på bild. Nu berättas om en dråplig händelse som han var med om.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 616 131 433

Aantal keer bekeken 187

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Se 9 1953 Jane Friedmann, Albert Gademan, Agnar Egmark, Gundi Busch, Gademan

Prijs

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

405 beoordelingen

Lees recensies