Beschrijving

Vertaald door

American Artist magazine var en av de viktigaste konsttidningarna som fanns I Usa. Den startade redan 1937 under namnetArt Instruction av Ernest Watson och Arthur Guptill, som ocksågrundade Watson-Guptill, bokförlaget. Tidningens första decennierlyfte fram både stafflimålare och illustratörer. Artiklarna byggdeoftast på studiobesök och diskussionen innehöll alltid såvälprocess och professionalism som filosofi. På 50- och 60-talen fannsdet gott om postimpressionistiskt inspirerade målare, meninriktningen var alltid relativt realistisk jämfört med de meravantgardistiska tidningarna. American Artist hjälpte till attpopularisera Andrew Wyeth, Robert Vickrey, Tom Nicholas, RichardSchmid och till och med Frank Frazetta, som hade ett omslag motivtill en tidning 1976. All konstnärer och målare som fick någotpubliserat I American Artist bekräftade dem som konstnärer ochskapade ett medvetande och ett namn bland konst intresserade. Enenormt viktigt tidning av den anledningen.

Även för de som var nybörjare eller för dem som ville lära sigom måleri så var detta tidningen man behövde läsa. Dels fick manveta en hel del om arbetande konstnärers värld men även allaannonser var viktiga om man ville veta om konstskolor, workshopsoch nya material, färger, pennor och tillbehör som lanserades.

Tidningen försvann 2012. Inget meddelande, ingen dödsannons utanden bara plockades bort ifrån tidningshyllorna I tysthet närförlaget köptes upp av någon större firma som besluta sig för attlägga ner den. Men I 75 år var den en tidning att räkna med för denkonst intresserade

Ca 40 sidor på Engelska.
Vikt ca: 200 g

Condition: rostiga häftklammers

Vi skickar också enstaka tidningar i ett hårdare kartong kuvertför att försöka klara post hanteringen något bättre. Kartongkuverten kostar 5.-/st därför är frakten något högre. Vill ni hatidningen/albumet skickat i ett vanligt pappkuvert så blir fraktennågot billigare.

Tänk även på att vi samfraktar och att du kan få 1kg tidningarför 65:- i frakt. Vill du köpa mer så är frakterna

upp till 250g = 51:- / i hårdpapps kuvert 56.-
upp till 1kg = 65.-
upp till 3 kg = 80:-
upp till 5 kg = 95:-
upp till 7 kg = 120.-
upp till 12 kg = 160:-

OBS ! Var vänlig och ange bara ditt tradera id på inbetalningen!!! OBS !

Item nr. 642 896 853

Aantal keer bekeken 27

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

American Artist magasin 1942 November: Brackman, Halpert etc

Prijs

SEK 49

TPLrec

MOTALA, Zweden

5.0

Bedrijf

Top verkoper

14 817 beoordelingen

Lees recensies