Beschrijving

Vertaald door

Två vintage keramikföremål en skål/ fat från Wedgwood i England och en lockask/nipperdosa från Schäfer und Vater i Tyskland. Fatet är tidstypisk Wedgwoodkeramik, med blå färg och vita dekorationer i 3D. Det blå hjärtformade fatet är märkt undertill med"Wedgwood Made in England HR?" (bild fyra) samt asken med "otydliga stämplar" (bild fem). Var vänlig se de två sista bilderna för märkningen. Obs, fatet är blått också undertill, även om det blev vitt på bild fyra. Keramiken är utan skador, sprickor eller krackelyr. Någon obetydlig missfärgning finns på dosan. Skålen är cirka elva centimeter i diameter och cirka två centimeter hög. Nipperdosan är åtta centimeter lång, fyra centimeter hög och cirka 5,5 centimeter bred. Var vänlig se bilderna.

Wedgwood grundades år 1759 av Josiah Wedgewood och redan 1765 skapades det berömda Wedgwoodporslinet. Detta porslin imponerade så mycket på den engelska Drottningen att det kom att kallas "Queen ware". Mest känt blev "Jasper" porslinet. Jasper Ware är det blå porslinet med den vita dekoren i relief. Inspirationskällan kommer från den romersk-grekiska och egyptiska mytologin.

Obs, detta är en riktig auktion! Utropspris endast 95 kronor och inget reservationspris, utan du får bägge två keramikföremålen för 95 kr om ingen annan bjuder högre! Jag packar i hård kartong med bubbelplast och tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller liknande. Schenkers(spårbart och försäkrat) porto för den här auktionen blir 59 kronor.

Betalning på Traderas sida t.ex. med PayPal, Bankgiro, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra auktioner.

(Sökord: lergods stengods krukgods porslin keramik Great Britain Trinket Box Schäfer&Vater )

Item nr. 634 234 417

Aantal keer bekeken 110

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Zo. 9 jun 20:29

Wedgwood skål fat och en Schäfer und Vater lockask dosa nipperdosa

Definitieve prijs

|

SEK 95

Veiling is afgelopen

Humanjuristen won de veiling

finagrejer6

Södertälje, Zweden

5.0

finagrejer6

Geverifieerd

Top verkoper

600 beoordelingen