Beschrijving

Vertaald door

Säljer en fint Bolex 160 Super 8 filmkamera. Kameran är i bra skick med tanke på dess ålder (Gummit på okularet saknas, som alltid händer med detta material, det torkar ut med åren). Motorn går när batterierna sätts i. Men eftersom jag inte har testat den med film så säljer jag den som ett samlarobjekt utan någon garanti på funktion.
VIKT: 2 lb, 6 oz. (1,08 kg)
TYP: Super 8 cartridge, batteridriven.
STRÖMFÖRSÖRJNING: Kameramotor: fyra 1,5v AA-batterier. Exponeringskontroll: två PX-13 1,35v kvicksilverceller.
LENS: Paillard 8,5 mm-30 mm f/1,9 zoomobjektiv. Brännvidden styrs genom att vrida på en fräst ratt, utrustad med en fällspak. Fokusering från 1" till oändligt styrs av fräst tumknopp. Linsskyddet fälls ner när det inte används. Inbyggt fäste accepterar serie VI-filter.
AUTOMATISK EXPONERING: Helautomatisk exponeringskontroll; Bländarlås för manuell exponeringskontroll.
SÖKARE: Reflexvisning med halvreflekterande prismasystem och avståndsmätare för sammanfallande bild. Justerbar ratt för bildskärpa.
VARIABEL HASTIGHET: 18 och 32 bilder per sekund
LÄSNINGSKNAPP: Kontinuerliga exponeringar kan göras genom att avtryckaren frigörs på framsidan av grepphandtaget. Avtryckaren kan fällas upp för att förhindra oavsiktlig filmning.
FOTOMRÄKNARE: En skärmbildsindikator, uppdelad i 24 sektorer på 8 sekunder vid 18 fps, visar hur mycket film som finns kvar i kameran.
ENKEL RAM: Ett specialdesignat tillbehör, placerat framför den vanliga releasen, gör att användaren kan exponera enstaka bildrutor för att filma animationer, titlar, etc.
GRIP: Inbyggt grepp med avtryckare och 1/4" gängat stativuttag.

Bolex 155 Macrozoom introducerades 1968 och innehöll förbättringar av designen på 150 Super. Macrozoom-objektivet kunde nu fokusera så nära som en tum och visningssystemet hade en sammanfallande bildavståndsmätare. Hastigheten låg kvar på 18 bilder per sekund, men en ny tummanövrerad tryckknapp tillät nu "omedelbar slow motion" på 32 fps när den trycktes ned.

Det främsta försäljningsargumentet för 155:an var förmågan att filma närbilder; frasen "One Inch to Infinity" användes ofta i reklam. En tillbehörsenhet, Multitrix, ingick i köpet av kameran. Den fästes på framsidan av kameran och fungerade som en optisk bänk för att filma titlar, bilder och till och med OH-film för specialeffekter.

Jag samfraktar naturligtvis vid köp av fler produkter. Meddela mig då direkt efter auktionsslut
Går utmärkt att höra av sig om ni undrar över något eller vill ha fler bilder eller andra uppgifter
Lycka till med budgivningen!!

Item nr. 647 077 771

Aantal keer bekeken 51

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Bolex Paillard 155 MACROZOOM Super 8mm Camera (1968)

Stopt 20 okt 18:19

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 559

josepkvilla

Torsås, Zweden

5.0

josepkvilla

Geverifieerd

Top verkoper

465 beoordelingen

Lees recensies