Beschrijving

Vertaald door

GÖRAN WÄRFF ( 1933 - 2022 )
Göran Wärff,VAS, Kosta Boda.(Signerad Kosta 11842 Wärff ) 70 TALET.
Höjd 18 cm, bredd 15 cm, djupt 11,5 cm
Fint skick . se bilder för egen bedömning.

Titta gärna på mina andra auktioner . Jag SAMPACKAR vid fler köp!

Normalt skickar jag varor inom 3 arbetsdagar efter betalning.

Lycka till

Göran Wärff (1933-2022), var både formgivare och konstnär. Som formgivare fann han det viktigt hur man handskas med glaset; hur glaset känns, vikten av att njuta av att dricka ur ett glas, och lusten av att vilja hålla det i sin hand.

Han fann sin största inspiration i havet och dess variation i färg och form; hur det förändras till utseende i olika delar av världen. Att havet har så många skepnader tyckte han var spännande och det är utifrån det perspektivet som Göran närmade sig glaset som material - andra inspirationskällor var ljusets spel i naturen. En stor drivkraft i hans arbete var glädjen i hantverket som lyser fram i hyttan och samarbetet med mästarna på Kosta Glasbruk.

Göran kom först till Kosta Boda under mitten av 60-talet. 1974-1985 bodde och verkade han i Australien och Storbritannien, men designade under tiden fortfarande en del för Kosta Boda. Han var sedan 1986 åter knuten till varumärket fram till sin bortgång 2022. Han undervisade även glasformgivning i Sydney, där han också var produktionsdesigner för en långfilm av Peter Weir. I Norra England var han med och startade en glasutbildning på en konstskola och var dess huvudlärare i glas under fyra år. Han undervisade även under kortare perioder på Konstfack i Stockholm.

Göran arbetade under sina år med varierad formgivning i olika riktningar. Han gjorde offentliga utsmyckningsuppdrag för Operahuset i Sydney, moskén i Abu-Dhabi, Domkyrkan i Växjö, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och IMO FN:s byggnad i London, bland andra. Dessutom ett flertal sjukhus och skolor runtom i Sverige.

Han hann att kamma hem flertalet utmärkelser och stipendier för sin design. Han vann t.ex Lunningpriset - tillsammans med sin dåvarande fru Ann - för den nya riktning av glas på Kosta Glasbruk som de bidrog med, och på senare tid tilldelades han Utmärkt Svensk Form för sin kollektion Limelight.

Item nr. 648 219 395

Aantal keer bekeken 38

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Göran Wärff,VAS, Kosta Boda.(Signerad Kosta 11842 Wärff ) 70 TALET.

Stopt 26 okt 16:30

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 450

osama999

Skogås, Zweden

5.0

osama999

Geverifieerd

Top verkoper

1 735 beoordelingen

Lees recensies