Beschrijving

Vertaald door

GAMMAL TÄNDSTICKSASK
Vikt med innehåll ca 23 gram.
Storlek ca 36x54x16 mm.
Plånet till synes oanvänt.

Innehåll:
Halsband med fladdermusmotiv i metall. Halsbandet är ca 72 cm långt och har en kedja i silverfärg. Motivet är en fladdermus som sitter i en cirkel med en stjärna i mitten.

Tändstickor är stickor av trä med tändsats i ena änden. Tändstickan har ett stort användningsområde genom sin enkelhet i användning, stora säkerhet och långa livslängd, om den lagras torrt. Tändstickor används för att tända eld på exempelvis en vedbrasa, ett levande ljus eller olika rökverk. De flesta typer av tändstickor är känsliga för väta.
Svavelstickor, som var stickor doppade i svavel, har varit kända sedan åtskilliga århundraden tillbaka. De kräver dock vanligen att stickan förs mot ett glödande föremål för att antändas, och var inga tändstickor i egentlig mening.
Alkemisten Henning Brand framställde omkring 1675 första gången vit fosfor, som kunde användas för att antända svavelstickor. Svavelstickan doppades i en tidigare försluten flaska med vit forsfor, och antändes då den drogs upp. Stickorna kunde även antändas genom att gnidas mot en kork.
År 1805 uppfanns det så kallade doppelddonet, där stickor med en sats av svavel, gummi arabicum och stärkelse doppades i en behållare med koncentrerad svavelsyra absorberad i asbest och därvid antändes. Doppelddon eller doppstickor såldes fram till mitten av 1800-talet.
År 1844 patenterades i Sverige säkerhetständstickan som endast kunde antändas mot tändsticksaskens plån. Den blev snabbt populär runt om i världen och trängde snart undan andra typer av tändstickor.

Item nr. 645 674 715

Aantal keer bekeken 7

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Do. 3 okt 11:24

Gammal tändsticksask "TRE STJÄRNOR"

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 25

Eindigt in

Nordanvik6

Uppsala, Zweden

5.0

Nordanvik6

Geverifieerd

Top verkoper

963 beoordelingen

Lees recensies