Beschrijving

Vertaald door

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Denna fyrklöver ingår i serien Frühlingsblumen (Vårblommor), som var en del av Winterhilfswerk des deutschen Volkes 1937/38, en insamlingsaktion organiserad av den nazistiska regimen.

Serien, som bestod av åtta märken tillverkade av konstharts och målade i detaljerade vårblomsmotiv, såldes under en gatuinsamling som ägde rum den 26-27 mars 1938. Vinterhjälpsverksamheten (WHW) var en årlig kampanj för att samla in pengar till socialt utsatta under vintermånaderna, men hade även en stark propagandistisk funktion. Nazisterna använde dessa insamlingar för att stärka sammanhållningen inom Tyskland, samtidigt som de mobiliserade stöd för regimen och krigsförberedelserna. Fyrklövern, symbolen för lycka och välgång, var en effektiv del av den nazistiska propagandan för att skapa en känsla av positiv framtidstro och gemensamt ansvar. Serien distribuerades av Deutsche Arbeitsfront (DAF), den statliga arbetsorganisationen, och pengarna som samlades in användes för att finansiera statens sociala projekt, vilka i praktiken ofta också hade kopplingar till krigsförberedelserna och den nazistiska ideologins mål.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Item nr. 647 909 380

Aantal keer bekeken 53

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Fyrklöver från Tredje riket, WHW från 1938

Stopt 20 okt 20:49

Leidend bod

SEK 1

El Monaguillo

Stockholm, Zweden

5.0

El Monaguillo

Geverifieerd

Top verkoper

1 860 beoordelingen

Lees recensies