Beschrijving

Vertaald door

En liten handhållen signallykta i svartmålad plåt med behållare för paraffin/lampolja samt facettslipat glas på framsidan för genomsläpp av lampans sken. Vredet för veken sitter på utsidan av locket så att man snabbt kunde reglera styrkan på skenet vid behov. Locket, som hindrade lågan från att slockna/fladdra, öppnas och stängd genom att man skjuter det upp respektive ner i en skåra. På baksidan finns en rad med hål för syreinsläpp. Behållaren är lätt att ta in och ut och den är liten eftersom det inte var meningen att lampan skulle lysa i timmar i sträck utan bara fungera då och då som signallykta. Om dessa signaler gavs vid en järnvägsstation, i samband med strapatser i fält under andra världskriget eller liknande låter jag nog vara osagt.

Lyktan är ca 12,5 cm hög exkl. handtaget och drygt 17 cm inkl. handtaget i upprätt läge. Bredden på framsidan ca 7,5 cm med vredet inräknat. Djupet är ca 5 cm. Bruksskick men bra sådant tycker jag. Glaset har en spricka inuti men eftersom glaset är tjockt så har det inte gått igenom till varken fram- eller baksidan!

OBS! Säljaren har katt, men hemmet är rökfritt!

Betalning emotses inom tre dagar efter avslutad auktion/köp. I annonsen och vinnarmejlet
framgår gällande betalningsmetoder och jag tar inte emot banköverföringar på
"traditionellt sätt" eller privat swish utanför Traderas betalfunktion. Jag packar mycket väl och tar inte ansvar för fraktbolagets hantering av paketet. Frakten står vinnaren/köparen för. Fraktpriserna är ingenting jag styr över. Fraktbolagen har sina bestämda begränsningar vad gäller mått samt vikt på försändelser. Jag lovar göra mitt bästa för att
frakten skall bli så låg som möjligt.

Lycka till med budgivningen! :)

Item nr. 647 028 226

Aantal keer bekeken 34

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

1 dag

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Liten retro signallykta, paraffinlykta/oljelykta, järnväg?, bra bruksskick

Stopt 13 okt 14:38

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 160

Arkeologen71

Dala-Husby, Zweden

5.0

Arkeologen71

Geverifieerd

Top verkoper

656 beoordelingen

Lees recensies