Beschrijving

Vertaald door

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.

Giuseppe Arcimboldo, (1527 i Milano - 1593 i Milano) var en italiensk konstnär. Han tillhörde en oäkta sidogren av en adlig familj.

Giuseppe Arcimboldo är mest känd för sina porträtt som återger de fyra årstiderna som mänskliga gestalter med objekt som hör till de olika årstiderna. Arcimboldo var en renässansmänniska som lika gärna ägnade sig åt skulptur, vetenskap eller arkitektur och åt att formge kläder som åt måleri. År 1562 blev han hovporträttör till den tysk-romerske kejsaren Maximilian II och senare även till hans son Rudolf II.

Hans bildserie av årstider är väldigt uppfinningsrikt kombinerar olika objekt för att få fram ett porträtt. Våren framställs med blommor, sommaren av ax och grönsaker, hösten av frukter och vinter i form av ett träd. Denna svit av årstiderna har han framställt mer än en gång.

Hans kompositioner av bekanta föremål har fängslat bland andra surrealisterna. Salvador Dali har troligtvis fått mycket av sin inspiration från Arcimboldo, då han beundrade honom mycket.

VINTER (1563) av Giuseppe Arcimboldo

Oljetryck på linne canvas 0,50 x 0,38 meter.

Viktig information om trycket:

"Oljetryck är inom konsten ett litografiskt tryck i färg med fernissad yta. Metoden användes från 1850 till cirka 1940 för att framställa väggbilder som liknar oljemålningar." (WIKIPEDIA)

Våra oljetryck framställs genom en unik process som involverar en stor grad av handarbete enligt gammal tradition kombinerat med senaste teknologin. Först trycks bilden digitalt med dubbla färglager på tung linne canvas. Därefter lackbehandlas bilden. Resultatet blir ett oljetryck i god, gammaldags stil med en mycket behagligt tryckbild och en fantastisk lyster.

ALLA BILDER SKICKAS RULLADE I TÅLIGT PAPP RÖR, KLARA FÖR UPPSPÄNNING OCH EVENTUELL INRAMNING.

ALLTID SAMFRAKT!!!

Item nr. 648 578 421

Aantal keer bekeken 94

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Meer van deze verkoper

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

VINTER HUVUD 1563 av GIUSEPPE ARCIMBOLDO Fascinerande Oljetryck

Beëindigd 28 okt 19:48

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 220

De veiling eindigde zonder biedingen

 

landstormen

Helsingborg, Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

4 508 beoordelingen