Beschrijving

Vertaald door

Chron Gen - EP
Puppets of War
Utgiven 1981 på FRESH RECORDS , Made in England
Bra skick på skivan
Slitet omslag som går att veckla ut
enl. bilder

Chron Gen (förkortning av Chronic Generation) är ett brittiskt punkband som bildades i januari 1978 i Letchworth , Hertfordshire , England.

Chron Gen bestod från början av tidigare medlemmar av The Condemned och Optional Xtras. Bandmedlemmarna inkluderade Glynn (Baxter) Barber (sång/gitarrist), Jon 'JJ' Johnson (trummis), Adam Warwicker (basgitarr) och Jon Thurlow (rytmgitarr), med Pete Dimmock som ersatte Warwicker efter att bandet spelat in sin första demo . Bandet släppte sin debut- EP Puppets of War 1981 på deras egna Gargoyle-etikett; Den tillbringade nästan tio månader i UK Independent Chart och nådde en topp som nummer 4. Med framgången med EP:n blev Chron Gen inbjuden att gå med i The Exploited , Discharge , Anti-Pasti och The Anti-Nowhere League på den nu ökända Apocalypse-turnén i Storbritannien sommaren 1981. De släppte en singel på Step Forward-etiketten innan de flyttade till Secret Records, som gav ut bandets debutalbum, Chronic Generation , i mars 1982. Den nådde nummer 53 på UK Albums Chart , och var den sista releasen med Thurlow, som ersattes av Mark 'Floyd' Allison. Bandet turnerade med Anti-Nowhere League på deras "So What"-turné och turnerade i USA till stöd för albumet. Efter ytterligare en singel, lämnade Dimmock för att ansluta sig till Chelsea , och ersattes av Roy Horner. Bandets slutliga release var 1984 minialbumet Nowhere to Run , som spelades in innan Horner gick med och presenterade sessionsmusikern Nigel Ross-Scott på bas. Det matchade inte deras tidigare framgångar och bandet splittrades i oktober 1984. Bandet har spelat enstaka återföreningsshower sedan dess.

Floyd bildade senare The Occasional Tables. Han dog den 31 oktober 1999. Pete Dimmock dog den 12 augusti 2011.

Glynn Barber fick sitt smeknamn "Baxter" efter att hans eget efternamn blivit felstavat. Han turnerar regelbundet på lokala pubar och klubbar som soloartist med det namnet . Han är också en del av ett glamrock- tributeband , Rebel Rebel.

De överlevande medlemmarna i Chron Gen reformerade för Rebellion Festival 2013. Från och med 2019 fortsätter Chron Gen att turnera, spela Rebellion Punk Festival igen 2016 och spela 2019 London Punk Festival. De släppte ett album med titeln This is the Age (2016).

Medlemmar

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Item nr. 646 369 625

Aantal keer bekeken 16

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

7 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Ma. 14 okt 21:17

Chron Gen - Puppets Of War EP - Debut EP 1981 - FRESH RECORDS - England

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 99

Eindigt in

plingen58

Borlänge, Zweden

5.0

plingen58

Geverifieerd

Top verkoper

7 487 beoordelingen

Lees recensies