Beschrijving

Vertaald door

Ett fint, antikt glasfat från jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Bilden på fatet föreställer idrottshallen/idrottstemplet. Fatet är åtta centimeter i diameter och cirka två centimeter högt. Det finns lite slitage undertill, som dock inte påverkar bilden ovanifrån, där den är fin. Var vänlig se bilderna.

Jubileumsutställningen i Göteborg invigdes den 8 maj 1923 av kung Gustaf V. Utställningen arrangerades för att högtidlighålla stadens 300-årsjubileum som visserligen inträffade 1921 men utställningen blev fördröjd till 1923. Utställningen var planerad att stänga den 30 september, men förlängdes till den 15 oktober och hade då besökts av 4,2 miljoner personer. Det var en mycket stor utställning som omfattade stora delar av Göteborg och ett flertal av dagens mer välkända byggnader och institutioner grundades som exempelvis Göteborgs konstmuseum, Göteborgs botaniska trädgård, Liseberg och Svenska Mässan. Läs gärna mer på Wikipedia.

Obs, detta är en riktig auktion! Utropspris endast 49 kronor och inget reservationspris, utan du får jubileumsutställningsfatet från Göteborg år 1923 för 49 kr om ingen annan bjuder högre! Jag tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller liknande. Postens porto för den här auktionen blir 46 kronor (postens blå påse S).

Betalning på Traderas sida t.ex. med PayPal, Bankgiro, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra auktioner.

(Sökord: askfat askkopp askkoppar utställningar jubileumsutställningar mässa mässor )

Item nr. 645 635 234

Aantal keer bekeken 11

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Zo. 6 okt 20:29

Antikt glasfat Jubileums utställning Göteborg 1923 Idrottshallen Idrottstemplet

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 49

Eindigt in

finagrejer6

Södertälje, Zweden

5.0

finagrejer6

Geverifieerd

Top verkoper

596 beoordelingen

Lees recensies