Beschrijving

Vertaald door

Toegevoegd aan artikelbeschrijving 17 okt 20:19

Önskas vinst levereras på annat sätt än det angivna, så är det bara att meddela mig så ändrar jag efter ert önskemål.

Vagn med innerbelysning.

Se bilder noga efter eventuella defekter eller skador.

Jag samfraktar, så titta gärna på mina andra auktioner.

Beskrivning

Arlöv byggde 42 kombinerade sitt- och resgodsvagnar som levererades 1957-1959, littera BFo4. Vagnarna var inredda med fyra kupéer med åtta sittplatser vardera och en resgodsavdelning på 22 m2 samt en tjänstekupé. Korgen var symmetrisk och hade vestibuler i bägge ändarna samt en skjutdörr till resgodsavdelningen. De först levererade vagnarna hade fönsterramar av trä, medan senare byggda vagnar hade half-drop-fönster med en tunn metallram. Samtliga vagnar levererades med boggier m/39.

Den närmaste föregångaren till denna vagnstyp var CFo4 ur 1940-talsgenerationen. SJ har senare skaffat vagnar med både sittplatser och resgodsutrymme, littera B4, dock med betydligt mindre resgodsyta.

Vagnarna sattes in i med en vagn var i de flesta snälltåg mellan 1950-talets slut och början på 1990-talet. I Londonpilen Stockholm-Göteborg gick två vagnar, kopplade resgodsände mot resgodsände, där den ena vagnen följde med växlingen till Majnabbehamnen för anslutning till Englandsbåtarna.

I början på 1960-talet byttes boggierna ut mot Minden-Deutz-boggier. Efter ändringen av litterasystemet 1970 fick vagnarna littera BF1.

I slutet på 1970-talet noterades ett ökat slitage på hjulen. För att avhjälpa detta byggdes ett antal vagnar om med smörjanordning, dessa vagnar fick littera BF1G.

Ett antal av dessa vagnar byggdes om med insmalnade vestibuler för att ge växlingspersonalen ökat utrymme. Vagnar som ej byggts om märktes med en stor varningstriangel på dörren istället fr.o.m. 1987. Vissa vagnar med fönsterramar av trä fick vidare dessa utbytta mot metallramar vid revisioner.

Vagnarna slopades mellan 1988 och 1993 och skrotades.

Item nr. 648 069 059

Aantal keer bekeken 83

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Fleischmann H0 1415 J SJ Resegodsvagn BF04

Stopt 21 okt 22:05

Leidend bod

SEK 10

Pierre-Göran

Kristinehamn, Zweden

5.0

Pierre-Göran

Geverifieerd

Top verkoper

1 794 beoordelingen

Lees recensies