Beschrijving

Vertaald door

Minolta SR-7 är en 35 mm spegelreflexkamera (SLR) som lanserades 1962. Den var banbrytande för att vara en av de första kamerorna med en inbyggd, batteridriven CdS-ljusmätare (cadmiumsulfid), vilket gjorde den unik och avancerad på sin tid.

Kameran är i fungerande skick – mycket fin kosmetiskt, slutartiderna är rimliga och ljusmätaren fungerar – dock så kan man behöva pilla lite med knappen för att fästa och lossa objektiv lite grann för att den ska låsa respektive lossa objektiv från kameran.

Mekanisk slutare med hastigheter från 1 sekund till 1/1000 sekund samt Bulb-läge. Kameran har ingen automatisk exponering, så fotografen måste manuellt ställa in slutartid och bländare, även om ljusmätaren hjälper till med korrekta inställningar. Kameran kräver batteri endast för ljusmätaren; kamerans övriga funktioner är helt mekaniska.

Objektivfästet är Minoltas SR-bajonett, vilket gör den kompatibel med Minoltas Rokkor-objektiv. Jag har två stycken i separata annonser, så kolla in dem!

Kameran har en gedigen metallkonstruktion som ger kameran en härlig känsla av robusthet.

Minolta SR-7 var populär bland fotografer för sin precision och enkelhet, och den banade väg för senare modeller i Minoltas framgångsrika SLR-serie.

Blixtsko och kameraväska medföljer

Kolla gärna in mina övriga annonser! Jag har bland annat passande objektiv till salu!

Item nr. 648 531 478

Aantal keer bekeken 77

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Minolta SR-7 – SLR-kamera för sin tid

Stopt 2 nov 19:05

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 249

Gustulf

Karlskrona, Zweden

5.0

Gustulf

Geverifieerd

Top verkoper

499 beoordelingen

Lees recensies