Beschrijving

Vertaald door

Nu säljer jag min Praktica då den inte längre uppfyller kraven för mina behov. Den är också lite för tung för min användning. Men annars är jag super nöjd. Jag köpte den här på tradera en gång från en kamera butik.
Kameran saknar 2 skruvar i botten.

Säljer en Praktica SLR-kamera med ett Takumar 200mm objektiv. Kameran är svart och har en silverfärgad logotyp. Kameran har en inbyggd ljusmätare och en manuell fokusring. Objektivet har en bländare på f/2.5 och en brännvidd på 135mm. Kameran är tillverkad i Östtyskland.

**Praktica LTL3** är en 35mm spegelreflexkamera tillverkad av Pentacon i DDR (Östtyskland) under 1970-talet. Den är en del av den populära Praktica L-serien, som var känd för sin robusthet och tillförlitlighet. LTL3 är en vidareutveckling av tidigare modeller som LTL och LTL2, och den blev snabbt populär bland amatörfotografer på grund av sitt överkomliga pris och användarvänlighet.

M42 skruvgänga, vilket innebär att den är kompatibel med ett brett utbud av objektiv från olika tillverkare, inte bara Pentacon. Detta gör kameran mycket flexibel när det gäller objektivval.

Praktica LTL3 var en kamera som var särskilt uppskattad i Europa och många andra delar av världen, särskilt i östblocket under kalla kriget. Den tilltalade fotografer som behövde en pålitlig kamera utan att betala för mycket pengar. På grund av dess robusta konstruktion och enkla mekanik är den fortfarande populär bland analoga fotoentusiaster idag.

### Varianter och Tillbehör
- Det fanns flera varianter och uppdaterade modeller inom L-serien, inklusive LTL, LTL2 och andra med liknande funktioner men med små förbättringar eller skillnader.
- Tillbehör som utlösare, olika M42-objektiv, och externa blixtar var vanligt att använda med denna kamera.

**Sammanfattning:** Praktica LTL3 är en klassisk, mekanisk 35mm SLR-kamera från DDR med M42-objektivfattning, känd för sin hållbarhet och enkla användning. Den passar både samlare och fotografer som uppskattar analog fotografering.

Item nr. 645 774 947

Aantal keer bekeken 32

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Meer van deze verkoper

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Wo. 2 okt 10:00

Praktica LTL3 med Takumar 200mm objektiv pentacon analog

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 399

Eindigt in

Hell_Rodder

Bara, Zweden

4.9

Hell_Rodder

Geverifieerd

Top verkoper

880 beoordelingen

Lees recensies