Beschrijving

Vertaald door

Mycket gott skick
karl. N Alvar Nilsson
Samfraktar: Vinner ni flera aktioner så avvakta med betalning tills jag meddelar er totalpriset för att få ner fraktpriset.

1 kg -> 59 kr
2 kg -> 73 kr
3 kg -> 78 kr
5 kg -> 95 kr

ISBN: 9789189080751

Uppmärksamheten kring mordet på Olof Palme har kännetecknats av misstro mot myndigheternas vilja och förmåga att finna den eller dem som låg bakom mordet. Det har inte saknats teorier, hypoteser och spekulationer om var mördaren bör sökas. Men mycket har varit felaktigt och enbart skapat förvirring. Tre statliga utredningar har granskat mordutredningen i syfte att undanröja misstron och skapa klarhet. Detta har man inte lyckats med.
Kar N Alvar Nilsson försöker kortfattat redovisa vad som faktiskt är känt beträffande mordet. Han pekar också på de misstag som gjorts och de oklarheter som finns kvar. Fortfarande saknas en klar och tydlig redovisning av vad som hände på och i anknytning till mordplatsen och polisens agerande. Som underlag till boken ligger de granskningar som gjorts av de statliga utredningarna.
Mordet kom som kulmen på årtionden av förtal, hatkampanjer och smutskastning. Olof Palme framställdes av de högerkrafter som låg bakom kampanjerna som en sinnessjuk förrädare som var på väg att omvandla Sverige till en kommunistisk diktatur under sovjetisk hegemoni. De påstådda ubåtskränkningarna, som nu förklaras med minkar och sillstim hade stor betydelse i kampanjerna. Dessa högerkrafter inom Sverige hade i flera fall kontakter med diktaturregimer och högerkrafter i andra länder.
Författaren kan med sina gedigna kunskaper om högerextremism placera in mordet i ett politiskt sammanhang.
Karl N Alvar Nilsson pekar också på vad som skulle kunna göras nu. Ett av författarens krav är att det upprättas en struktur eller ett nätverk över den svenska högerextremismen. Det är i denna struktur som bland annat det så kallade polisspåret skall placeras.

Item nr. 636 605 811

Aantal keer bekeken 111

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Do. 27 jun 22:32

Ondskan, hatet, mordet – Utrett och outrett – mordet i ett politiskt sammanhang

Definitieve prijs

|

SEK 375

Veiling is afgelopen

Polisman77 won de veiling

Novalee2011

Kungsör, Zweden

4.8

Geverifieerd

76 beoordelingen