Beschrijving

Vertaald door

Tusensköna är egentligen bienn, men frösår sig gärna och kommer tillbaka år från år. Normalt sett blommar den i maj-juni, men första året går det att förså den inomhus i juni-juli och få den att blomma under sensommar och höst. Tusensköna är dessutom relativt frosttålig.

Denna sort är mycket lik den förvildade sorten, det vill säga att blommorna är enkla och vita, att den förökar sig villigt och att den blommar frikostigt under hela sommaren. Blommorna är dock större, 3-4 centimeter i diameter.

Den är låg och passar utmärkt i krukor, balkonglådor och som kantväxt i rabatten. Höjd: 10 centimeter.

Påsen innehåller cirka 1200 frön (0,2g).

Grobarhet i laboratorietest: 65%.
Förodla inomhus i februari-mars eller så utomhus i krukor eller på växtplatsen i maj-september . Täck fröna med ett ytterst tunt lager sand, jord eller perlit.Om du regelbundet plockar bort vissna blommor förlängs längre blomningen.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Item nr. 621 510 004

Aantal keer bekeken 1 357

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Winkel

Vit tusensköna, ett hav av vita blommor. Många frön!

Prijs

SEK 18

Frejasfröer

Dalum, Zweden

5.0

Frejasfröer

Bedrijf

Top verkoper

2 775 beoordelingen

Lees recensies