Beskrivning

Du budar på två skott av purpurblad.
Obs att det är den främre plantan i bild, med helt lila blad, det andra är en artsläkting blomstervagga.
Det är orotade toppskott. Skotten är 0,5-0,7 dm stora och har 3-5 blad per skott.

Oerhört vackra, dekorativa blad som slingrar sig, passar i ampel. Varierar i färg beroende på ljustillgång. Ljusare läge ger mer lila blad, ett mörkare läge mer gröna blad.
Observera att bilderna endast är på moderplantan som stickling kommer tas ifrån.
Jag packar väl med bubbelplast eller hård kartong. Fodrar runt skottet under den kallare årstiden.Lämnar in på postombud när det är kyligare ute. Skickar endast i början på veckan, mån-tis till alla som har varanndagsutdelning, andra skickar jag till även på onsdagar.

Observera att det är ett levande objekt du budar på. Det innebär att formen kan förändras, rötter tillkommer oftast, blad kan falla av och blad kan tillkomma osv. Färgen varierar vidare utifrån ljustillgång, och säsong. Jag har ingen ohyra på mina plantor, men jag rekommenderar ändå karantän för nya sticklingar.

Skötselbeskrivning: Rota bladstjälken direkt i jord, gärna med en växtlampa. Att ha den under plastpåse med hål i, som bildar som ett växthus kan vara en fördel. Även rotning i vatten fungerar, men byt då vatten ofta, och ha inte så mycket vatten i glaset, mest i botten. Planteras i vanlig jord. Undvik direkt solljus. När den vuxit till sig ha den gärna i ampel. Den ska inte vara blöt, utan vattnas lätt så att den blir torr på ytan mellan vattningarna.

Vinnarbrev skickas ut med instruktioner om betalning. Vill du köpa fler fröer, eller plantor samfraktar jag naturligtvis! Säg då bara till! Mer känsliga plantor och rhizomer etc skickar jag endast mån-ons. Detta för att de inte ska fastna på posten över helgen. Lämnar in på postkontor om det är det bästa med tanke på vädret. Fodrar runt skottet under den kallare årstiden. Vill ha betalningen dagen innan sen kl 20.00 för att hinna packa varan. Packar dock alltid samma dag som växten skickas. Se gärna även övriga annonser - har en del filmer uppe, och mer kommer läggas upp i dagarna. Även lite barnkläder, damkläder och växter finns upplagt -samfraktar gärna, kontakta mig då om detta!

Objektnr 646 247 947

Visningar 11

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Tis 29 okt 21:10

Purpurblad, tradescantia pallida - två skott, vacker slingrande växt

Pris

36 kr

kbark

Göteborg, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

1 028 omdömen

Läs omdömen