Beskrivning

Handsignerat fotografi, 18x9,5 cm.

Systrarna Katia och Marielle Labèque är Frankrikes - och kanske t.o.m. världens - mest samspelta pianoduo. De har samarbetat med bl.a. Elton John, Madonna, James Taylor, Barbara Hannigan, Paul Simon, Sting och Tina Turner. Och de har lockat en livepublik på fler än 100.000 människor!

Katia och Marielle Labèques far var en rugbyspelande läkare som sjöng i operakören i Bordeaux. Men det var modern, som var italienska, som lärde flickorna att spela piano när de var tre och fem år gamla.

Efter studier vid konservatoriet i Paris började Katia och Marielle Labeque uppträda offentligt. Oavsett om de spelade fyrhändigt på ett piano eller tvåhändigt på var sitt så visste de vad de sysslade med. Det konstaterade kompositören Olivier Messiaen som personligen övervakade systrarnas första skivinspelning, albumet "Le Visions De L´Amen", med musik av, ja just det, Olivier Messiaen.

Sedan dess har Katia och Marielle Labèque gjort mer än 50 album, många med modern klassisk musik, men de har också spelat barockmusik, jazz, ragtime, flamenco, pop och experimentell rock.

Pianoduon The Labèque Sisters fick sitt stora genombrott 1980. Det var då deras två-piano-inspelning av George Gershwins "Rhapsody in blue" såldes i mer än en halv miljon exemplar världen över på nolltid.

Och det var i maj 2016 som systrarna satte sitt svårslagna live-publik-rekord i parken utanför Schönbrunns slott i utkanten av Wien. 100.000 människor hade kommit för att höra dem spela. Och jag tror, faktiskt, att båda deras föräldrar, log stolt i sin himmel den dagen, om det nu finns något sådant som en himmel man kan le i. ;o)

Det har naturligtvis gjorts dokumentärer om The Labèque Sisters. Båda har haft och har fortfarande långvariga förhållanden, men männen har fått acceptera att Katia och Marielle valt att fortsatt leva tillsammans. Efter att ha bott under samma tak i London och i Florens delar de nu den mäktiga Borgia-familjens anrika palats i Rom!

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat magiskt.

Objektnr 636 523 886

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 30 jun 14:30

MAGISKT! THE LABÈQUE SISTERS AUTOGRAFER PÅ FOTO! JAZZ! POP! KLASSISKT!

Utropspris

|0 Bud

149 kr

Slutar om

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

335 omdömen

Läs omdömen