Beskrivning

Romantrilogi
Fint skick

Bokbeskrivning första boken Dinas Bok
En fasansfull händelse i Dinas tidiga barndom förföljer henne hela livet och präglar henne. Hon blir en märklig och på många sätt också farlig och utsatt människa, som med sin hämningslösa sinnlighet och kraft att döma får stor makt över de skilda människoöden som omger henne. Starkast styrs hon av Gamla testamentets kompromisslösa och obarmhärtiga lagar.Herbjørg Wassmo har med Dinas bok givit ett porträtt av ett starkt och gripande kvinnoöde som avtecknar sig mot det nordnorska landskapet i mitten av 1800-talet. Men Dinas bok är mer än en historisk roman. Den är också skildringen av kvinnors värld ? en roman om förräderi och skuld, om sorg och lidelse.

Bokbeskrivning andra boken Lyckans son.
En elvaårig pojke blir vittne till ett mord. Hans mot skjuter ihjäl sin ryske älskare. Denna fatala händelse sätter djupa och outplånliga spår i hans inre. Sanningen om varför ljungen kring mannen färgades röd kan pojken inte berätta för någon. Men de obesvarade frågorna blir många: Har ett vittne någon skuld? Är det lögn när sanningen förtigs? Har modern rätt att offra vem hon vill? Lyckans son är en fristående fortsättning på Dinas bok. Det är en dramatisk och gripande skildring av en pojkes uppväxt och mognad till man i sekelskiftets Skandinavien.

Bokbeskrivning av tredje boken Karnas arv.
Det här är fortsättningen på berättelsen om Dina Grønelv och sonen Benjamin. Boken utspelas i Nordnorge under 1870- och 1880-talet. I romanens upptakt återvänder Benjamin som färdig läkare till hemgården Reinsnes i sällskap med sin nyfödda moderlösa dotter Karna. När berättelsen är slut har Karna hunnit bli femton år och tycks vid farmor Dinas bår, beredd att föra det bitvis tunga arvet vidare, in i den tid som står för dörren. Däremellan finns en rik, färgstark och dramatisk berättelse om Reinsnes nergång och fall; om Benjamins vacklan mellan två kvinnor, barndomsvännen Hanna och den stora kärleken, professorsdottern Anna från Köpenhamn som så småningom flyttar till honom.Men det är också berättelsen om hur Dina, efter många år i exil, återvänder och åren före sin dramatiska död, blir ledande i den nya tidens omvandling av människors liv och arbete. Det är kvinnorna som står i centrum - deras liv, arbete, kärlek och smärta; deras livskraft, frihet och mod. Den unga Karna ärver inte bara epilepsin och mörkret från det förflutna utan också just kvinnokraften.

Fristående trilogi av Herbjørg Wassmo

Objektnr 633250584

Visningar 14

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 08:51

Roman Trilogi av Herbjörg Wassmo Dinas bok, Lyckans son och Karnas arv

Utropspris

|0 Bud

41 kr

Slutar om

Flextid

Asarum, Sverige

5.0

Flextid

Verifierad

Toppsäljare

6 330 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?