Beskrivning

1:a uppl. 422 sid, utgiven 1980. Förlag: Bonniers. Mycket svåra och eftertraktade 1:a utgåvan.

Skyddsomslag med smärre bruksspår (mini-brytveck, ett par mini-revor & ett par mini-pappersförluster i hörnen). Boken i sig är i mycket gott skick: pärmarna med lätta bruksspår. Ryggen är i ett mycket gott skick, inlagan i mycket gott skick.

I september 1980 hände något som skulle påverka en generation läsare för lång tid framåt. En roman om en ung författare som lever ett bohemiskt liv med två excentriska bröder i en jättelik lägenhet på Södermalm i Stockholm kom ut, och kritikerframgången och därmed genombrottet var omedelbara.

Gentlemen hyllades som en berättelse där begrepp som stil och underhållning var viktiga delar av framställningen, och den lästes som en befrielse från ett ideologiserat och moraliserande sjuttiotal. Men grundtonen i romanen är mörk, den tecknar en bild av ett Sverige som ett land av mörkläggningar, och förlamat av storfinansiell gangstermentalitet. Här råder en samhällsanda som väcker en berättigad känsla av paranoia och skräck hos dess medborgare, en ton som ljuder olycksbådande genom hela Klas Östergrens trilogi.

Mästerligt skriven roman som är ett måste för Östergren-samlaren eller för den som vill avnjuta en välskriven roman (utav en av de "Aderton", i Svenska akademin, därtill).

Fri frakt inom Sverige! Free shipping within Sweden!

Se våra andra auktioner - många böcker/sagoböcker, serier & samlarföremål ute samt fler läggs upp regelbundet, så håll utkik!

7 dagars betaltid efter vunnet bud. Samfraktar alltid för bästa fraktpris! Postens brevporto. I fraktpriset ingår ordentligt vadderat kuvert för att skydda din vara på bästa möjliga sätt. Köper du flera varor så erbjuder vi rek med Schenker som fraktalternativ, om varorna överstiger 1 kg. Betalalternativ: Tradera-betalning; Swish, Paypal, Klarna, med flera.

International buyers are accepted, additional shipping fee. Wait for mail from us before paying.

Vi har över 30-års erfarenhet som bok- & seriesamlare och är särskilt specialiserad på titlar utkomna mellan 1840-1960. Hör gärna av Dig om det är någon särskild serie, bok eller film som du söker.

Objektnr 642 900 726

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Lör 28 sep 20:04

GENTLEMEN : ROMAN 1980 SÄLLSYNTA 1:A UTG Fint ex ÖSTERGREN KLASSIKER SV AKADEMIN

Pris

799 kr

Slutar om

Svea-Serier-och-Antik

Stockholm, Sverige

5.0

Svea-Serier-och-Antik

Verifierad

Toppsäljare

858 omdömen

Läs omdömen