Beskrivning

Korkskruv ovanlig sannolikt av Nils-Bertil Philipson

Handtaget är tillverkat av roten från vinranka Moet Chandon.

Mått:
Bredd ca: 15cm.
Höjd ca: 18 cm

Vikt: 150 g

Design liknar designen av Nils-Bertil Philipson (1922-2016)

------

Philipson var utbildad jurist och började arbeta inom vinbranschen 1950, inledningsvis hos en släktings vinagentur. Han bildade 1954 en egen vinagentur, Nils-Bertil Philipson AB. Vid denna tid sköttes all import av och partihandel med vin av statliga Vin & Sprit, eftersom det i Sverige rådde import- och partihandelsmonopol för alkoholhaltiga drycker. Vinagenturerna representerade utländska producenter i Sverige, framför allt mot restaurangbranschen, men kunde inte själva sälja något vin.

1958 grundade Philipson vinprovarorganisationen Munskänkarna, som under sina tidiga år var fokuserad på att öka kunskapen om vin hos personer inom restaurangbranschen. Förebilden var den brittiska organisationen The Guild of Sommeliers. Året innan, 1957, hade Systembolaget inlett sin "Operation vin" för att öka intresset för vin i Sverige i syfte att minska konsumtionen av brännvin och andra spritdrycker. En bidragande anledning tanken att ändra konsumtionsmönstren var att motboken avskaffats 1955. Vid denna tid var konsumtionen av vin i Sverige liten i jämförelse med spritkonsumtionen, och bestod till stor del av starkviner såsom madeira snarare än av icke-förstärkta bordsviner. De flesta restauranganställda hade därför begränsade kunskaper och egna erfarenheter av bordsviner på 1950-talet, vilket Philipson alltså ville ändra på.

1982 grundade Philipson Vinakademien och 1986 bidrog han till att grunda Sommelierföreningen, eftersom Munskänkarna vid denna tid inte längre var specifikt fokuserad på restaurangfolk.

1989 slogs Nils-Bertil Philipson AB ihop med Sven Söderbergs Grosshandelsfirma (grundad 1959) till Philipson & Söderberg, samtidigt som Nils-Bertil Philipson sålde till personalen.

------

Jag kan inte säga om det är Nils-Bertil Philipson som designat denna.

Mycket fint skick

Se bilder för varans skick. Jag kan i vissa fall ta fler bilder om du undrar något.

Hör av dig om du vill att jag samfraktar.
Jag postar bara en gång i veckan och är inte ansvarig för posthanteringen. Det ingår en fraktförsäkring i flesta paketen jag skickar, beroende på portoavgiften. Säg till innan så kan jag kontrollera att det ingår. Vid övriga frågor är det bara att skriva en rad så ska jag försöka svara.

Ta hand om er.
/ :)

Objektsnr 586428750

Visningar 842

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Korkskruv ovanlig sannolikt Nils-Bertil Philipson rot från vinranka

Pris

243 kr

mp0000

Stockholm, Sverige

4.9

mp0000

Verifierad

Toppsäljare

1 112 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?