Beskrivning

Med Tigern på slagfältet - Otto Carius om pansarkriget på östfronten 1941–1945, av Otto Carius

Ett flygaress blir man efter att ha skjutit ned fem fiendeplan. Få lyckas med det. Pansaress är ännu mer ovanliga. Tysklands kanske mest okända, men samtidigt sannolikt mest effektiva, pansaress heter Otto Carius och slog ut över 100 stridsvagnar som vagnchef i en Tigerstridsvagn! Han överlevde kriget och skrev efter ett par år sina läsvärda memoarer som nu kommer ut på svenska för första gången. Boken är utgiven av SMB endast för medlemmar i SMB.

Apoteket i den lilla sydtyska byn ser ut som apotek gör mest. Ändå kanske någon undrar varför det heter Tiger-apoteket. Bakom disken står apotekaren själv, en äldre kortvuxen man med glest vitt hår på hjässan och ett plirande leende i ögonvrån. Apotekets namn ger en ledtråd till vem han är: den snart 90-årige Otto Carius, ett av andra världskrigets främsta tyska "pansaräss". Som kompanichef förde han befäl över stridsvagnen Tiger – en kraftfull krigsmaskin och andra världskrigets mest berömda stridsvagn.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med fotografier och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/160 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 680 gram
Sidantal 256
Författare Otto Carius
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB)
Utgivningsår 2012
Språk svenska
ISBN 91-86837-09-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632711894

Visningar 15

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 18:17

Med Tigern på slagfältet - om pansarkriget på östfronten 1941–1945

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 804 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?