Beskrivning

Den glömde soldaten. En sann historia om kriget på Östfronten, av Guy Sajer

Guy Sajer föddes i Alsace och hade inte ens fyllt sjutton år när han i juli 1942 iklädde sig Wehrmachts uniform. Varför Wehrmacht? Guy Sajer hade en fransk pappa men en tysk mamma och Alsace skrevs vid den tiden Elsass efter att det erövrats av tyskarna.

Han gjorde sin första bekantskap med krigets brutalitet vid ett provianteringsregemente under den hårda krigsvintern i Ryssland 1942. Det ”riktiga” kriget, det som utkämpades vid fronten, fick han uppleva med division ”Grossdeutschland”, en elitdivision som han tillhörde från sommaren 1943. Kursk, Charkiv, Belgorod, Dnjepr… Alla dessa platser i Sovjetunionen som är förknippade med fasansfulla strider, fasansfulla umbäranden, alla dessa namn gjorde den sjuttonårige Guy bekantskap med under de mest vidriga omständigheter. Den sista krigsvintern deltog han i de blodiga striderna vid Danzig innan han, sjuk till utmattningens gräns, togs till fånga av engelsmännen vid Hannover.

Detta är en berättelse från andra världskriget som inte liknar någon annan. Inte bara för att allt är självupplevt. Guy Sajer ger orden kyla, hunger, feber, blod och fruktan helt nya betydelser. Han har förmågan att levandegöra den vanlige, anonyme soldatens innersta känslor och tankar. Den okände, glömde soldaten är inte längre glömd!

Den tjocka, inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är
helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är illustrerad med svartvita fotografier och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 225/160 mm
Ryggbredd ca 40 mm
Vikt ca 1090 gram
Sidantal 571
Författare Guy Sajer
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Språk svenska
Utgivningsår 2008
ISBN 91-85789-24-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632711789

Visningar 17

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 18:16

Den glömde soldaten. En sann historia om kriget på Östfronten

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 804 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?