Beskrivning

Hus människor minnen – om byggnadsminnen i Västra Götalands län, av Eva Björkman, Lena Emanuelsson, Viveka Overland. Förlagsny bok!

Hus väcker minnen. Hus är skapade och använda av människor. Alla har vi en relation till hus, från barndomshemmet till skola, institution och arbetsplats. En del hus väcker positiva minnen, andra kan vara negativt laddade men ändå viktiga för samhällets gemensamma minnen.

Västra Götalands län är ett stort län med lång och skiftande historia som avspeglas i dess bebyggelse. Här finns torp och gårdar, kaptenshus och sjöbodar, slott och borgerskapets hus, men också en rik industribebyggelse. Länsstyrelsen har uppdraget att verka för att det byggda kulturarvet bevaras, används och utvecklas och ett sätt att göra detta är genom byggnadsminnesförklaring.

Det finns drygt 250 byggnadsminnen i länet och i boken presenteras ett urval som ger olika ingångar till historien och berättelser om de som levt här. Boken är ett brett samarbete med länets museiorganisationer, universitet, specialister, byggnadsminnesförvaltare och andra personer med stor kunskap om miljöerna och byggnaderna. Hus, människor, minnen ger inspiration, glädje och lust att utforska kulturmiljön vi lever i.

Boken "Hus, människor, minnen" är framtagen av Länsstyrelsen Västra Götalands län i ett brett samarbete mellan länets museiorganisationer, universitet, specialister och förvaltare av byggnadsminnen med stor kunskap om miljöerna och byggnaderna som skyddas av kulturmiljölagen. Den är producerad i samverkan med Bohusläns museums förlag.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar med linneklädd rygg är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny! Den är rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:


Höjd/bredd ca 270/215 mm
Ryggbredd ca 34 mm
Vikt ca 1815 gram
Sidantal 384
Författare Eva Björkman, Lena Emanuelsson, Viveka Overland
Förlag Länsstyrelsen i Västra Götalands län/Bohusläns museums förlag
Utgivningsår 2016
Språk svenska
ISBN 91-7686-274-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632707370

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 17:41

Hus människor minnen – om byggnadsminnen i V:a Götalands län - FÖRLAGSNY BOK!

Utropspris

|0 Bud

175 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 972 omdömen