Beskrivning

Waldorfdockor - Sy dockan själv och sy och sticka dockans kläder, av Karin Neuschütz (originalet utgivet i Japan 1986) Här kommer denna eftersökta bok - i nyskick!

En handgjord docka är unik, den är oftast gjord med tanke på just det barn som till slut ska få dockan. I den här boken kan du lära dig sy Waldorfdockor. Här finns dockor för barnens olika åldrar. Till de riktigt små barnen passar t ex en enklare knytdocka, påsdocka eller docka med fastsittande kläder.

Dockans proportioner bestämmer vilket intryck dockan gör. Boken innehåller även mönster, sömnads- och stickbeskrivningar till dockornas kläder samt beskrivningar för att göra olika dockfrisyrer. I ett kapitel visas hur man kan växtfärga garn och ullsaker till dockan och tova olika saker som t ex stövlar, väskor och västar. I Waldorfskolor världen runt syr barnen mjuka dockor av den typ som beskrivs i denna bok. Dockmodellen har spritt sig och sys numera i hemmen och på kurser och har kommit att kallas just Waldorfdockor.

”I den här boken beskriver Karin Neuschütz på ett åskådligt sätt hur man syr Waldorfdockor. Den innehåller mönster på såväl dockor som dockkläder. Den är väl värd att investera. Trots att boken är mycket bra, rekommenderar jag att du går en kurs innan du själv sätter i gång att göra dockor.”

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier i färg och svartvitt, ofta närgångna, samt svartvita teckningar/ritningar.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 249/185 mm
Ryggbredd ca 12 mm
Vikt ca 420 gram
Sidantal 95
Författare Karin Neuschütz i samarbete med Nanako Sasaki
Förlag ICA Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 1993 (första upplagan, andra tryckningen)
ISBN 91-534-1341-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633452392

Visningar 72

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:44

Waldorfdockor - Sy dockan själv och sy och sticka dockans kläder

Utropspris

|0 Bud

180 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 990 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?