Beskrivning

Säljer en Monarped 1242

Monarped - en svensk klassiker!

Denna Monarped är i ett oskruvat original skick med ett skönt patina. Mopeden startar enkelt och puttrar på mycket tyst och mjukt i 30 knyck. Dess ilo piano motor är helt original och inte trimmad eller sönderskruvad av yngre förmågor. Tanken saknar helt och hållet rost, en ovanlighet på veteranmopeder.

I min ägo har mopeden fått en omfattande genomgång för att säkerställa ett bruksfärdigt skick. Det jag utfört på mopeden är följande:

-Ny brytare
-Ny kondensator
-Nytt tändstift
-rengjord + inställd förgasare
-Nya bromsvajrar
-Avsotad ljuddämpare
-Ny kedja

För den pedante att anmärka saknar mopeden bägge sidokåpor som ska sitta ner till vid motorn. Den saknar även kåpan för ”verktygsboxen” under sadeln. Dessvärre är signalhornet och hastighetsmätaren ur funktion. Original vdo mätare sitter monterad, men vajer och hastighetsmätardrivning saknas. Detta är dock inget lagkrav för gamla klass 2 mopeder, så man klarar sig bra utan. Tyvärr kan inte kicken vikas in, då den är tejpad med silvertejp.

Sammanfattningsvis, en monarped i ett oskruvat original skick med ett väldigt härlig patina, som är svårt att återfinna på dessa mopeder då de flesta nån gång under deras livstid blivit grundligt renoverade. Denna rosa pärla verkar istället ha fått spendera lång tid av sitt liv stillastående, vilket är varför den behållt sitt oskruvade original skick. För att nämna sitter det på continental däck både fram och bak i fint skick.

Passa på att slå till på en original Monarped med skön patina och gör våren och sommarens utflykter, eller pendlingar, till ett rent nöje!
Det perfekta alternativet för en elcykel eller andra pendlingsmedel, för dig med lite stil ;)

Vänligen hör av er vid fler frågor & funderingar

Objektnr 632733013

Visningar 515

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 22:24

Monarped

Såld för

7 990 kr
Annonsen är avslutad

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?